• Bemutatkozott az Outriders
  • Ez a People Can Fly és a Square Enix új közös játéka
  • A fejlesztők vadonatúj játékmenetet is mutattak

A lengyel People Can Fly legújabb játékát egy ideje már bejelentették, az elmúlt hónapokban azonban igen nagy csönd uralkodott körülötte. Ezt a csöndet törték meg a fejlesztők egy héttel ezelőtt, mikor jelezték, hogy hamarosan elindítják új videó szériájukat, melyben az Outriders részleteit mutatják majd be nekünk a megjelenés előtt.

Az első ilyen videó ma pedig be is futott, egy karakterosztály részletes bemutatásával és némi vadonatúj játékmenettel. Utóbbi a The First City néven futó emberi kolóniára kalauzolt el minket, ami egykor az Outriders helyszínéül szolgáló Enoch bolygó telepeseinek a fővárosa volt, mostanra azonban egy sugárszennyezett, törvények nélküli gettó lett belőle. Karakterünk ide hatolt be egy igencsak fontos rakományt szállító furgont keresve, leszámolva a helyi banditákkal és mutánsokkal egyaránt.

Előkerült továbbá az UI testre szabása és a nehézség beállítása is: utóbbit úgynevezett World Tierekkel oldották meg a fejlesztők, melyeket a harcok során szerzett XP-vel oldhatunk fel. Minél nagyobb a World Tierünk, annál keményebb ellenfelek jönnek majd velünk szembe, viszont annál értékesebb lootot is kapunk majd, nagyjából úgy, ahogy a The Divisionben is, csak hogy egy példát mondjunk erre a mechanikára.

Az igen látványos bemutató után a fejlesztők a részletekbe is belementek, elsőre a Trickster néven futó karakterosztályt bemutatva. A Trickster elsősorban időmanipulálásra épül: ellenségeit lassítja, ő maga pedig teleportálással közlekedik, így villámgyorsan tudja bejárni a harcteret hatalmas sebzéseket okozva, de ha nagyon kell tankosra is megépíthetjük, hogy így segítsük csapatunkat.

Nektek hogy tetszik az Outriders az eddigiek alapján?