Overlord IIAz Overlord II az első rész folytatása, és a Triumph Studios fejleszti PS3, Xbox360, PC, Wii és DS platformokra, 2009-es tervezett megjelenési dátummal.

A Wii-re egy kissé átalakított játékot kapnak a vásárlók, hogy kihasználásra kerüljenek a konzol mozgásérzékelős képességei, ráadásul a "hadonászós" változat története az első Overlord előtt játszódik. További érdekesség, hogy a DS-verzió esetében egy puzzle-játékot kapunk.

Folytassuk inkább a minket is érintő PC-s változattal, amiben az új hűbérúr (Overlord) és talpnyalói (Minions) egy teljes birodalommal veszik fel majd a harcot. A frappánsan Dicsőséges Birodalomra (Glorious Empire) elkeresztelt ország a játék világában sorra hódítja meg a királyságokat, és mindent elpusztít, aminek köze van a varázsláshoz. Minion Maximus -- azaz az általunk irányított főhős -- feladata lesz, hogy megállítsa őket.

A talpnyalóink, mint ahogy azt már a korábbi részekből is megszokhattuk, minden parancsunkat végrehajtják, az új részben pedig már épületeket is lebontanak. De ez nem minden: a második részben a kis genyák nem csak farkasokat és más, mitikus lényeket ülhetnek meg, de ostromgépek és hajók felett is át tudják venni az uralmat. Egyszóval: okosabbak és veszélyesebbek lesznek.

Overlord IIA Dicsőséges Birodalom megállítása során számos új és érdekes helyre látogatunk majd el, ilyen például a jeges Nordberg, ahol vérengző fókák keserítik meg az emberek életét. A másik terület, amit a fejlesztők bemutattak, az a Mágikus Menedékhely (Magic Sanctuary Domain), ahová a varázslatos lények vonulnak vissza a birodalom elől. Az pedig már szinte magától értetődik, hogy a Dicsőséges Birodalom valamelyik városába is ellátogatunk.

A fejlesztők megesküdtek, hogy az irányításon jócskán javítanak, és a játék grafikáját is szebbé varázsolják az előző részekhez képest, hogy az átlagos játékosok számára is csalogató legyen.