Az Overwatch hihetetlen népszerűségnek örvend, hogy mást ne mondjunk, nemrég érte el a 35 millió regisztrált felhasználót. Egy ilyen méretű játékosbázis mindenféleképp elismerésre méltó, azonban sajnos ennyi ember között szinte biztos, hogy akad néhány toxikus egyén vagy troll, akiknek az egyetlen célja, hogy mások játékát elrontsa. A Blizzard persze próbál tenni ez ellen, és hogy mennyire, az nemrég kiderült.

A történet a Blizzard fórumán jelent meg, ahol az egyik felhasználó arra panaszkodott, hogy harmadszorra is eltiltották a chat használatától, pedig ezúttal még mikrofont se használt, nehogy véletlenül valami olyat mondjon, amit nem kéne. Kezdetben még arra gyanakodott, hogy a csapattársai jelentették heccből, azonban hamarosan megjelent a játék egyik vezető dizájnere, Scott Mercer, és tiszta vizet öntött a pohárba. Elmondása szerint azért osztották ki az eltiltást, mert az adott játékos sértő vagy zavaró módon használta a karakterek szövegeit.

Mercer szavaival élve:

„Igen. Ha olyan módon spammeled a karakterek szövegeit, hogy az zavaró vagy zaklatásként is értelmezhető, akkor előfordulhat, hogy ezért szankcionálva leszel.”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!