• Januárban toxikus viselkedése ürügyén felfüggesztették a magyar játékost
  • Lengyel Félix másodjára is büntetést kapott
  • Ezúttal 4 meccses eltiltás érte
  • Közös megegyezéssel döntöttek a távozása mellett
  • xQc szabadon csatlakozhat egy másik csapathoz

Januárban beszámoltunk arról, hogy Lengyel Félix, alias xQc sportszerűtlen viselkedéséért egészen első etap végéig eltiltást kapott az Overwatch League-en való szerepléstől. A múlt hónapban ért véget büntetése, ám nem sokkal újbóli színpadra lépése után ismét bajba keveredett. Lengyel saját Twitch-profilján kezdett egy rasszista emote-ot használni, amit egyik játékostársa személyes támadásnak vett, valamint „cancernek” nevezte a liga egy bizonyos kommentátorát.

Az esetet követően xQc újabb eltiltást kapott, ezúttal azonban csak 4 mérkőzés erejéig. Már a büntetés kiszabásakor fellebbent az elbocsájtás híre, ám Lengyel tagadta a feltételezéseket. Egy streamje alatt beszámolt arról, hogy korlátozott angoltudása miatt kissé nehézkes számára a kommunikáció, valamint ha távozásra kerül sor, akkor az az ő saját döntése lesz.

11-én este az Overwatch League hivatalos honlapján megjelent egy közlemény, amelyből kiderült, hogy xQc nem maradt a Dallas Fuel tagja. A döntésre közös megállapodásként került sor. „Végső soron a szervezetünk és a Félix számára közös érdeket szolgálta, hogy a szerződése lejárta előtt véget vessük az egyezményünknek” -- mondta Mike Rufail, a Dallas Fuel tulajdonosa.

Lengyel a szerződés felbontásával szabadúszóként bármelyik másik csapatban elhelyezkedhet, és valószínűleg lesznek olyanok, akiket érdekelni fog a magyar származású tank játékos. Az utóbbi pár mérkőzése során Félix megtáltosodott, egyre jelentősebb pozíciót töltött be a Dallas Fuel rosterében, és döntéshozóként előre lendítette csapatát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!