Michael Pachter újra a kristálygömbjébe pillantott, és azt látta, hogy bár a Sony és a Microsoft konzoljai 2013-ban biztos bemutatkoznak, a  gamestopos előrejelzésnek megfelelően csak egyikük fog megjelenni jövőre. És hogy melyik, arra Mike szerint a piac jelenlegi helyzete adja meg a választ.



A híres szakértő szerint a Sony nem nagyon várathatja meg a rajongóit, ideje előrukkolnia az új géppel, hogy minél hamarabb profitot termeljen, s mivel a cég eleve a hardcore játékokra szakosodott, valószínűleg sok exkluzív cím várja a konzolt startra készen.

Ugyanakkor a Microsofttal szemben hatalmas elvárások fogalmazódtak meg az utóbbi évek során, hisz az amerikai gyártó gyakorlatilag magára hagyta a keményvonalas rajongótábort. Így aztán nemcsak, hogy ráérnek 2014 tavaszán elindítani az új Xboxot, de jobban is teszik, ha hagynak időt maguknak az exkluzív felhozatal további csiszolására, és a játékosok esetleges felkészítésére.

Pachter felhívta rá a figyelmet, hogy még az év végén megjelenő Wii U-ról sincs hivatalos, Nintendo által megerősített dátum és ár, így ne várjuk, hogy az MS és a Sony egyhamar bejelenti ezeket.