Megjelent a Mario Strikers: Battle League Football, melyben minden a Strike – egy öt-öt-elleni sportág – körül forog, amiben zűrzavart okozva kell mindent megtenned a győzelemért. Olyan ez, mint a futball, csak épp szabályok és bíró nélkül. A játékban a Mushroom Kingdom ismerős arcai – például Mario, Peach, Donkey Kong és Toad – közül választhatnak a Nintendo Switch-játékosok, és akár nyolcan is együtt játszhatnak lokálisan, de online versenyeken is megmérkőzhetnek. A Team Tackle  használatával segíthetnek egy csapattársuknak abban, hogy extra távolságot tegyen meg, leüsse  az ellenfeleket, vagy egy Strike Orb megszerzésével Hyper Strike támadást indítson, amivel két  pontot érhet el, amennyiben a labda áthalad a gólvonalon. A Strike-ban semmi sem szabálytalan, így elérheted, hogy a másik csapat azt kívánja, bárcsak soha ne keresztezték volna egymást az útjaitok!

A védelem azonban még szabályok nélkül is kulcsfontosságú. Bár nagyon könnyű elkezdeni, a játékosok bonyolultabb stratégiákat is használhatnak a látványos felszerelések révén, amelyekkel megnövelhetik csapatuk statisztikáit. Ezek a statisztikák szereplőnként változnak, és többek  között nagyobb sebességet és erősebb rúgásokat tesznek lehetővé a jobb gólszerző képesség  érdekében, vagy növelik a karakter erejét, hogy jobban ellenálljon a szereléseknek. Minden karakternek megvan a maga jellegzetes, felfedezésre váró stílusa.

A felszerelkezést követően a játékosok összegyűjthetik rettegett barátaikat a kizárólag online játszható Strikers Club játékmódban. Ebben a módban létrehozhatják saját,  legfeljebb 20 fős klubjukat, vagy csatlakozhatnak egy már meglévőhöz, hogy ezt követően versenybe szálljanak más klubokkal, pontokat szerezzenek, és minden szezonban egyre feljebb  kerüljenek a ranglistán. A klubtulajdonosok ízlésükre alakíthatják klubjuk egyenruháját, emellett  pedig minden mérkőzés után zsetonokat kapnak, amelyeket a klub stadionjának testre szabására  fordíthatnak. Less egy pár tippet a játékhoz a fenti új előzetesből!