• Több órás várakozásokat hozott a Path of Exile: Ultimatum rajtja
  • Több streamert eközben soron kívül engedtek be a játékba

Miközben nagyban dolgoznak a folytatáson, természetesen a Path of Exile első részéről sem feledkezik meg a Grinding Gear Games csapata, olyannyira, hogy a napokban megjelent az új kiegészítő, az Ultimatum, amely rengeteg újdonságot és változást hozott az akció-RPG-be. Az azonban már más kérdés, hogy mindezekbe meglehetősen lassan sikerült belekóstolniuk a játékosoknak, egy hiba következtében ugyanis több órásra nőtt a várakozási idő a belépéskor a megjelenést követően.

path-of-exile-katasztrofaba-torkollott-az-uj-kiegeszito-megjelenese.jpg

A Path of Exile-közösség felháborodását tovább tetézte, hogy a fejlesztők több streamert is soron kívül engedtek be a játékba, mivel fizettek nekik, hogy játsszanak az új kiegészítővel, belátták azonban, hogy ez a kivételezés rossz ötlet volt.

"Ez lényegében majdnem olyan lett volna, mintha felgyújtottunk volna egy nagy kupac pénzt, emiatt azt az elhamarkodott döntést hoztuk, hogy ezeknek a streamereknek megengedjük, hogy kikerüljék a sort. A többségük nem kérte ezt, szóval őket nem lehet hibáztatni a történtekért" – írta a fejlesztőcsapat vezetője, Chris Wilson a redditen.

"Teljesen érthető, hogy sokan nem örültek ennek. A jövőben nem fogjuk engedni a streamereknek, hogy kikerüljék a várakozást. Ehelyett azon leszünk, hogy a bejelentkezés jobban működjön és egy gyors folyamat legyen mindenki számára, egyenlő feltételeket biztosítva. Emellett a jövőbeli marketingkampányokat illetően is vészforgatókönyvekkel fogunk készülni, hogy elkerüljük az ilyen eseteket" – tette hozzá Wilson.