Lassan, de biztosan véget ért a tavasz, hisz mikor e sorokat a virtuális papírra vetem, már javában megy a légkondi, miközben az ablakot csukva tartva próbáljuk  rekkenő hőséget az iroda falain kívül tartani. De persze nemcsak a technológia (és a kellemes üdítők) jelent felfrissülést az idejekorai nyáron, hanem a PC Guru 2018/05-ös lapszáma is, ami 11 előzetessel és 18 játékteszttel vár benneteket.

Kezdjük mindjárt a borítónkon feszítő harcosokkal, akik közül a jobb oldali még azoknak is ismerős lehet, akik ki nem állhatják a verekedős játékokat. Bizony, ő Ríviai Geralt, a The Witcher-játékok (no meg regények, képregények, sőt lassan tévésorozat) anti-hőse, aki a korábban csak konzolokon játszható Soulcalibur-sorozat legújabb, még idén megjelenő epizódjában vállal vendégszereplést. Mielőtt azonban a böngésző jobb sarka felé libbenne az egeretek, mondván „pfúj konzol”, elárulom, hogy a Soulcalibur VI PC-re is megjelenik, és bizony nagyszerű belépőnek számít az egyébként több mint 20 éves sorozat történetébe – részletekért tessék fellapozni a magazint!

PC Guru 2018/05

Noha ilyenkor már javában tart(ani szokott) az uborkaszezon, mégis komoly tesztmennyiséggel sikerült előrukkolnunk a májusi PC Guruban. Először is ott van a bevezetőben már emlegetett BATTLETECH (igen, csupa nagybetűvel), amiről egy minden részletre kiterjedő, maratoni tesztet olvashattok, hála a játékot kiadó Paradox gyors reakciójának.

Szintén a kiadó sebes eljárásának hála volt alkalmunk megjelenésre tesztelni a Pillars of Eternity II: Deadfire című RPG-t, ami miatt még a lapzártánkat is alaposan ki kellett tolni, de szerencsére megérte, hiszen az eredmény egy 5 oldalas, igen részletes teszt lett, amiből kiderül, hogy az Obsidiannak sikerül-e megugrani a többek között saját maguk által is igen magasra emelt lécet. Aztán bár csak a PS4-tulajoknak öröm, de megjelent a God of War is, ami… nos, talán nem árulok el sokat azzal, hogy igencsak jól sikerült, és ennek megfelelően 4 teljes oldalon mutatjuk be, természetesen spoilermentesen. Sőt, a Bud Spencer és Terence Hill kalandjait feldolgozó Slaps and Beansről is olvashattok egy, mondjuk úgy, stílusos tesztet, már ha Gebbbe hajlandó tartani a száját...

Akik a többi rovatra kíváncsiak is megnyugodhatnak. Hardverfronton például folytatódik bodak mester fejtágító cikksorozata, ezúttal a sokak szerint a jövő útját jelentő ray tracing-technológiával a középpontban, de ezen felül megjárta pár igen érdekes kütyü is a szerkesztőségünket, szóval két gamer monitort is leteszteltünk, nem beszélve a Razer és a Logitech legújabb zajkeltő szerkentyűiről. A Radar alattban újra 4 oldalon olvashattok az elmúlt hetek legérdekesebb indie-játékairól, a Láthatatlan hősök című interjúrovat vendége pedig ezúttal egy narratív dizájner, aki a játékok történetének in-game felépítésével foglalkozik. Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa, a májusi PC Guru tele van meglepetésekkel, a teljes tartalomért pedig ide érdemes kattintani!

Májusi teljes játék: The Inner World

Májusra egy igazi ínyencfalatot tartogattunk, amit elsősorban azok az olvasók fognak értékelni, akik szívesen emlékeznek vissza a ’90-es évek point and click kalandjátékaira. A német fejlesztésű The Inner World ugyanis pontosan ebből a korszakból táplálkozik, teszi mindezt szokatlan rajzstílus és meglehetősen egyedi, kissé fanyar humor társaásában. Akik akcióra vagy non-stop vérengzésre vágynak, talán nem fognak örülni a The Inner World passzívabb stílusának, mindazonáltal nekik is erősen ajánlott a játék, mert hangulatában és történetében valóban páratlan alkotásról beszélhetünk. További részletekért erre tessék!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csakóvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!