Hurrá, itt a nyár, átmenet nélkül a tél után, és egy újabb modos összefoglaló, ami segít abban, hogy nehogy túl sok időt töltsetek a szabadban, az ott leselkedő ezernyi veszélynek kitéve magatokat, mint például lebarnulás, ugyanis igazi kockáknál ez nem szokás!

The Elder Scrolls V: Skyrim

Kezdésnek -- a változatosság kedvéért, hiába, rengeteg klassz darab van – jöjjenek a Skyrim-modok, méghozzá elsőként a gyönyörű magyarsággal fordítható Here There Be Monsters. Ez egy rakás, óriási bosst ad a játékhoz, akik Skyrim északkeleti részén garázdálkodnak.

Ezek a dögök teljesen olyanok mint a játékban fellelhető „normális” szörnyek és állatok, azt leszámítva, hogy akkorák, mint egy falu, és jóval erősebbek kisebb változataiknál. E lényeket a hozzájuk kapcsoló küldetésekben lehet legyőzni, tehát végre eljutottak a modderek addig, hogy grafikai és apróbb játékmenetbeli változtatásokon kívül teljesen új kalandokat is készítsenek a játékhoz.

A modnak folytatásai is vannak, új ellenfelekkel és megbízásokkal, csak rá kell keresni a fenti névre a Steam Workshopban, és lehet válogatni. Az alapváltozat innen tölthető le, Steamen keresztül.

PC Guru Modrovat, 4. rész

Érdekes modsorozat még a Sounds of Skyrim, ami kisebb csomagokra bontva (Civilization, Dungeons stb.) és folyamatosan bővülve új hangokat ad a játékhoz, így fokozva a hangulatot. Ilyenek például, hogy az eső kopog a házak tetején, a barlangok bejáratánál behallatszik a külső időjárás zaja, a helyi farmerek beszélgetnek egymással, és így tovább. Ezeket a modokat a Steam Workshopban és a Skyrim Nexuson is meg lehet találni, a „Sounds of Skyrim” keresőkifejezéssel.

A következő mod elég apró, túl sok funkcionalitása nincs, de sokak gyerekkori álmát váltja valóra a fa tetején lévő kisházról, legalábbis virtuálisan. Ez a Hermit's Tree House nevű kis kiegészítő, ami Riverwood közelébe, Skyrim egyik legszebb területére teszi a szép kilátással rendelkező házikót. Hasznos hogy nincs elszigetelt belső tere, így a kinti események nem szakadnak meg, ha belépünk a házba. Akár arra is lehet használni, hogy a kabinba beszaladva a sárkányok (vagy stílusosan akár a trollok) elől elbújva trollkodjunk.

PC Guru Modrovat, 4. rész

És megint egy vizes mod: a Pure Waters nevű kiegészítő nagyon széppé és élethűvé varázsolja a vizeket, komolyan, szinte fotorealisztikus. Nem kell ide folyadékfizika és hasonló extra dolog ahhoz, hogy élethű vizet varázsoljunk a TES V-be -- habár az biztosan megoldaná a rossz irányba folyó víz problémáját, ami azért előfordul a Skyrimben. Eddig szerintem ez a legütősebb vízmodifikáció.

PC Guru Modrovat, 4. rész

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2