Kedvenc külföldi technikai blogunk, a Eurogamer szárnyai alá tartozó Digital Foundry összehasonlította a PS4-es és Xbox One-os Battlefield 4 változatait. A két gépen a játék nagyjából ugyanúgy muzsikál, szépek, gyorsak, jók, de a szakértők is elismerték, hogy még mindig a PC-s változat viszi a prímet, next-gen vasak ide vagy oda.

A lent látható videó a PS4-es változatot veti össze az Xbox One-ra kiadott játékkal, a kettő között pedig elsősorban teljesítménybeli különbségeket tapasztalt a Digital Foundry. A cikk szerint a PS4-es port gyorsabb az xboxosnál, átlag 10 fps-sel szárnyalja túl, igaz, mindez nincs érezhető hatással a játékélményre. És hogy mi van a PC-s átirattal?

"Ahogy mindig, a PC-s verzió magasabb minőségű részecske- és alfa-effektekkel, jobb objektum-kirajzolással, és életszerűbb árnyékokkal rendelkezik a legmagasabb grafikus beállításokon." -- olvasható a konszenzus. Nem mi mondtuk, hanem ők.

A Battlefield 4 októberben jelent meg PC-re, de a next-gen portok csak a héten szivárogtak be a köztudatba. Nektek hogy tetszik a játék? Megéri a gépfejlesztést?