A Gamasutra című játékosportálnak adott interjújában a Valve társalapítója, Gabe Newell elárulta: sosem tudják megjósolni, hogy egy multiplatform címük hol fog jobban teljesíteni, így ismét meglepetés érte őket, mikor kiderült: a Portal 2 PC-n volt sikeresebb, míg a Left 4 Dead konzolon.

„Sosem tudjuk megjósolni; arra törekszünk, hogy a lehető legjobb játékokat készítsük el, aztán meg jól meglepődünk. A Portal 2 több példányban kelt el PC-n, mint konzolon, a Left 4 Dead pedig jobban teljesített a konzolokon, mint PC-n. Nem tudjuk megtippelni a végkimenetelt. Sosem volt olyan szituáció, mikor azt mondtuk: »most nagyon-nagyon szeretnénk egy olyan játékot csinálni, ami a konzolos tábornak tetszik.« Azért nem mondunk ilyet, mert általában számos komolyabb probléma vár megoldásra, így csak örülünk annak, hogy az emberek játszani szeretnének a programjainkkal platformtól függetlenül.”

A Valve nem közölt pontos eladási adatokat, Gabe Newell azonban a júniusban megrendezett Games for Change rendezvényen mellékesen megemlítette, hogy a Portal 2-ből összesen 3 millió példányt adtak el, ami -- talán mondani sem kell -- nagyon szép teljesítmény.