Közeleg Alan Wake PC-s érkezése, a Nordic Games jóvoltából pedig azt is megtudtuk, hogy a két éves késés és az alacsonyabb ár ellenére is kapunk gyűjtőknek szánt kiadást az őrület szélén táncoló író kalandjaiból. Sajnos képpel nem tudunk szolgálni, bár esélyes, hogy a Collector's Edition hasonlóan fest majd, mint az Xbox 360-as változat.

PC-re is kap gyűjtői kiadást az Alan Wake
Ez az Xbox 360-as verzió, valami ilyesmire lehet számítani

A játék kétféle kiadásban kerül a boltok polcaira március 2-án (figyelem, ez a dátum kizárólag a dobozos megjelenésekre érvényes). A kisebb, Standard Edition néven futó csomag két lemezt tartalmaz majd. Egyiken a játék foglal helyet a két DLC-vel (The Signal és The Writer), a másikon pedig a hivatalos zenei anyag található meg, 13 számmal. Kapunk továbbá hat képeslapot más és más helyszínekkel, egy posztert és hét darab matricát. Mindezt "prémium csomagolásban", szóval a játék külalakja több lesz egy sima DVD toknál. A Standard Edition Steamen 30 dollár, illetve Európában ugyanennyi euró, online megjelenésére pedig február 16-án lehet számítani. A dobozos változat ára minden bizonnyal magasabb lesz egy kicsivel.

A Collector's Edition minden fentit magába foglal, ez azonban csak a kezdet. Az első lemezen ugyanis nem csak a játék található meg, hanem egy, az egész programon átívelő audiokommentár is a fejlesztők tolmácsolásában, ezt ráadásul bármikor be- és kikapcsolhatjuk, miközben játszunk. Az OST marad, de lesz egy harmadik lemez is, rajta a játék készítését megörökítő werkfilmekkel és a Remedy történetét feldolgozó dokumentumfilmmel. Az egész csomagra az Alan Wake Files című, 144 oldalas könyv teszi fel a koronát, tele érdekességekkel a program világáról egy kitalált író, Clay Steward tolmácsolásában (aki egyébként a játékban is feltűnik egy rövid időre). A Steamen a Collector's Edition 35 dollár, illetve euró lesz, szóval minden bizonnyal a dobozos kiadás sem kerül majd sokkal többe a Standard Editionnél.