Rögös út vezetett az I Am Alive megjelenéséig. Az eredeti tervek szerint hagyományos, lemezes programként látta volna meg a napvilágot, ám ahogy a fejlesztés elhúzódott, s jelentkeztek a problémák, a projekt végül egy kisebb, kevésbé ambiciózus formát öltött: az I Am Alive végül kizárólag digitális formában, az eredetileg tervezett tartalom módosított, s vélhetően megvágott változatával debütált.

Noha a játék nagy nehezen megjelent, fájó pont volt, hogy kizárólag konzolokra volt elérhető, a PC-s játékosok ugyanis a nagymértékű kalózkodás miatt nem kaphatták meg a játékot -- legalábbis eddig. A Ubisoft ma bejelentette, hogy kalózok ide vagy oda, az I Am Alive mégiscsak meg fog jelenni személyi számítógépekre, ráadásul nem csak nagyobb részletességű látványvilágot és állítható kezelést kapunk, hanem két újdonságot is. Az egyik az Easy nehézségi szint, amit a kezdő játékosoknak ajánlanak, a másik pedig a Replay funkció, amivel a kedvünk szerinti sorrendben játszhatjuk végig a pályákat.


A szeptember 13-án esedékes átirat a Steamen és egyéb digitális tartalomszolgáltatóknál is elérhető lesz, ám ha valaki előrendelésben máris megvásárolja a Ubishopban 15 eurós áron, ingyen és bérmentve megkapja a Bloody Good Time című multiplayer lövöldét.

Akinek kimaradt volna a játék, vagy eddig nem érdekelte a program a konzolos kiadás miatt, az alant megtekintheti az Xbox 360-as verzióról készített videotesztünket.