Novemberben sem maradnak az olvasók PC Guru nélkül, és nem túlzás azt állítani, hogy 2013 utolsó előtti magazinja kifejezetten tartalmasra sikeredett. Ezúttal 16 teszt és 11 előzetes került a lap hasábjaira, és emellett olyan érdekes témákat boncolgatunk, mint az idén 10 éves Call of Duty története, a Tom Clancy nevével fémjelzett játékok históriája, vagy a Steamen elérhető ingyenes játékok legjobbjai. Mindezek mellé persze ismét jár egy teljes játék, a 2012-es Giana Sisters: Twisted Dreams steames verziója, ráadásként pedig ezúttal egy dupla oldalú, A2-es méretű Batman: Arkham Origins posztert is találtok a Guru mellett!

Van itt minden!

Október/november tájékán mindig érződik, hogy a játékvilág az őszi dömpingre koncentrál, hiszen ilyenkor megfogyatkoznak a nagy bejelentések, és a videojátékos sajtó a frissen megjelent nagyágyúk értékeléseivel van tele. Ennek ellenére mi azért igyekeztünk becsületesen feltölteni az előzetes rovatunkat, és olyan hamarosan, vagy a jövőben megjelenő játékokat mutatunk be, mint a BioShock Infinite: Burial at Sea kiegészítő, az ismét eltolt South Park: The Stick of Truth, vagy éppen a kifejezetten ígéretesnek tűnő Planetary Annihilation. Mivel a nagyobb kiadók most a frissen megjelent termékeikre koncentrálnak, így bőven volt lehetőségünk csemegézni az érdekes apróságok között, így a fentebb említett címek mellett olvashattok még a PC-re is érkező legújabb Ninja Gaidenről, a Splash Damage következő multis próbálkozásáról, az Extractionről, vagy éppen az űrkutatás szerelmeseit célzó Take on Marsról. A novemberi PC Guru összesen 11 előzetessel vár titeket -- a teljes felhozatalt IDE KATTINTVA böngészhetitek át.

Érdekes érdekességek

A szokásos tesztek és előzetesek mellett ezúttal komoly hangsúlyt fektettünk az extra tartalmakra is, így hat oldalon olvashattok az immáron tíz éves Call of Duty meglehetősen mozgalmas életéről, négy oldalra gyűjtöttük össze a Steam legjobb ingyenes játékait (és ez még csak az első rész), mikrofonvégre kaptuk az At the Gates lelkes fejlesztőjét, Tom Clancy emlékére átvettük a nevéhez fűződő játékok históriáját, külön foglalkozunk Gabe Newell a PC-s világot forradalmasítani kívánó ötleteivel, illetve kicsit nosztalgiázunk a GTA IV titkaival.

Az első nagyágyúk

A leadási határidők miatt a BF4-ről és a CoD: Ghostsról ugyan lemaradtunk, de a Batman: Arkham Origins és az Assassin's Creed IV: Black Flag kivesézésére bőven jutott időnk, mindkét játékról egy-egy hat oldalas tesztet hoztunk össze. Mellettük további 14 játék várja, hogy felfedezzétek őket, többek között olyan alkotások, mint az F1 2013, a Shadow Warrior, a Fables: The Wolf Among Us, a Skylanders: SWAP Force, a GTA Online vagy éppen a PS3-exkluzív Beyond: Two Souls. A novemberi tesztek teljes listáját ezúttal is IDE KATTINTVA érhetitek el.

Hardverfronton szintén nem pihentünk, hiszen ezúttal is kipróbáltunk egy okostelefont (Huawei Ascend Mate), teszteltük a legújabb ASUS/Google tabletet (Nexus 7), nekiestünk a vadonatúj MSI Radeon R9 270X videokártyának, illetve jutott még időnk egy multifunkciós headsetre (ASUS ROG Orion) és spéci alaplapra is (ASUS Maximus VI Impact). Emellett pedig visszatérnek a szokásos rovataink, úgymint a Nosztalguru, a Gondolatébresztő, a Levrov és a két Mentőöv.

Teljes játék: Giana Sisters - Twisted Dreams

Novemberi teljes játékunk egy klasszikus alapokra építkező platformer, a 2012-es Giana Sisters: Twisted Dreams, melynek érdekessége, hogy az első azon programok között, amelynek fejlesztési költségét a Kickstarteren kalapozták össze. A játék ezúttal is steames verzióban kerül a Guru DVD-mellékletére, így az aktiválásához mindenképpen internetkapcsolat szükséges. Ha nem vagy képben a játékkal kapcsolatban, akkor olvasd el a játékhoz készített különálló cikkünket, vagy Chris tavalyi tesztjét

Mivel pedig a játék mérete nem olyan vészes, így bőven volt hely terpeszkedni a DVD-mellékleten, és ennek eredményeként hat videotesztet is találtok a korongon, konkrétan a következőket: Assassin'S Creed IV: Black Flag, Batman: Arkham Origins, Castlevania: Lords of Shadow, Path of Exile, Shadow Warrior, Skylanders: SWAP Force.

Egy kis extra

A novemberi PC Guru nem csak tartalmas lett, de néhány extrával is szeretnénk kedveskedni nektek. Az egyik ilyen, hogy a 2013/11-es magazin két különböző borítóval kerül az újságárusokhoz, és eldönthetitek, hogy ti melyiket választjátok. Az egyik verzión a Batman: Arkham Origins képviseletében Joker vigyorog, míg a másikon az Assassin's Creed IV: Black Flag hőse, Edward Kenway kapitány pózol.

És ez még mindig nem minden, hiszen ezúttal egy A2-es méretű, dupla oldalú posztert is csomagoltunk a magazin mellé, méghozzá az Arkham Origins színeiben. A plakát egyik oldalán Joker köszön vissza a borítóról, a másikon pedig Batman kapott helyet. Reméljük, hogy találtok nekik helyet a szobátok falán.

batman-ac4.jpg

PC Guru 2013/11