Talán még emlékszünk, hogy júniusban az Activision a Brütal Legend E3-on elért elképesztő sikereit látva beperelte a fejlesztőket abból a célból, hogy újra hozzájuk kerüljenek a játékra vonatkozó jogok, mivel még mindig élő szerződés van a két cég között, na meg hogy visszakapják a beleinvesztált 15 millió dollárjukat. A vádiratban többek között szerződésszegéssel vádolták Schafer csapatát, mivel nem készítették el időben a játékot, ám a fejlesztők ezt másképp látják. A tegnap beadott ellenperben ugyanis azt állják, hogy játék a Vivendi által kért módosítások miatt késett ennyit, igaz, az is közrejátszott, hogy sokat keresték a megfelelő szinkronszínészeket.

A Double Fine meglátása szerint az Activision azt szeretné, ha sosem kerülne a boltba a játék, mert ezzel nem volna konkurenciája az új Guitar Herónak, de ők ezt természetesen nem fogják hagyni. A bíróságon azt szeretnék elérni, hogy kimondják: a licencek jogszerűen kerültek át az EA-hez, ám ha ez nem történik meg, nagy veszélybe kerülhet a játék és ezzel együtt a stúdió is. Mi szurkolunk!

(Érdemes még megjegyezni, hogy a Double Fine szerint az Activision a kezdetektől nem táplált nagy reményeket a játék iránt, főleg azután, hogy nem sikerült egy Guitar Hero-klónná konvertálni azt.)