• Egy család perli az Epic Games-t
  • Ügyükhöz további károsultakat keresnek

Ha már hivatalosan is orvosilag elismert állapot lett a játékfüggőség, sőt, még klinika is akad a kezelésére, akkor megalapozott lehet egy per melyet a függőségre hivatkozva indítanak - legalábbis ez járhatott a család fejében, mikor megbíztak egy montreali ügyvédi irodát az ügyükkel. A jelek szerint a cég, a Calex Légal is hasonlóképpen gondolkozik, hiszen csoportos keresetet nyújtottak be az Epic Games ellen, mondván, hogy a Fortnite függőséget okoz.

A két kiskorú (10 és 15) szüleinek elmondása szerint ha tudták volna, hogy ez ilyen addiktív, és hogy töntkreteszi gyerekeik életét, akkor sosem engedték volna nekik, hogy játsszanak vele, vagy nagyobb figyelmet fordítottak volna a tevékenységükre. A vádirat a kokainhoz hasonlítja a játékot, mivel hatására dopamin szabadul fel az agyban és a sérülékeny fiatalok függőségéhez vezethet.

Hogy hova fut ki az ügy, az egyelőre még kérdéses. Mindenesetre Kanadáról van szó, tehát a jogi precedens intézménye nem ismeretlen, hasonló ügy márpedig akad. Méghozzá a dohánygyárak ellen folytatott (évekig tartó) perben hozott, quebeci legfelsőbb bíróság döntése szolgáltat példát, melyek végeredménye egy figyelmeztető kép és a dohányzás veszélyeiről szóló felhívás lett.

fortnite-kellett-mint-a-tokonrugas.jpg