Az Activision/Blizzard egy afféle cégfúzió, melyet sem az Activision, sem a Blizzard nem szokott erőltetni, mint hivatalos megnevezést. Ugyanakkor ha tetszik, ha nem, a két vállalatnak együttesen kell szembenéznie a támadásokkal, így jövő nyáron is mindketten ott lesznek az amerikai bíróságon, amiért egy külsős cég azzal vádolta meg a Blizzardot, hogy az ellopta az általuk fejlesztett technológiát.

Perrel néz farkasszemet az Activision Blizzard
Elorzott trónon ül?

A Worlds Inc. szerint a World of Warcraftban használt megoldásokat ők fejlesztették ki, a Blizzard pedig pofátlanul használja és terjeszti őket anélkül, hogy a cég egy fillért is látna a világ legnépszerűbb MMORPG-jének bevételeiből. Azt nem tudjuk, mennyire komolyak a vádak, de Denise J. Casper kerületi bíró megerősítette, hogy a perre az amerikai jog szerint kerül sor, méghozzá 2013. június 27-én.

Ugyan minden egyes ilyen per esetében kilóg a lóláb (fel lehet tenni a kérdést például, hogy  Worlds Inc. hol a fenében volt a játék ezer évvel ezelőtti premierjekor), tény, hogy láttunk már ennél sokkolóbb ügyeket is, így mielőtt ítélkeznénk, jobb, ha kivárjuk, hogy valamelyik fél hivatalosan is nyilatkozzon.