A Pro Evolution Soccer sorozat világ életében elsősorban a fantasztikus játékmenetével nyűgözte le a nagyérdeműt, de sajnos a körítés és a látványvilág nem volt eget rengető, ráadásul a PC-s portolás valami csapnivalóan förtelmesre sikeredett évről-évre. Persze ez sokakat nem zavart, de annál többeket igen, ami miatt rengetegen hátat fordítottak a japánok focijátékának. Ám most itt a remek alkalom, hogy újra megismerkedjetek egymással, mert az élmény garantáltan emlékezetes lesz: teljes next-gen pompában tündököl a program, a játékmenet élethűbb mint valaha, a menü látványos, a zenék is rendben vannak, úgyhogy már csak egyetlen megbotránkoztató eleme maradt a PES-nek, az pedig a portolás. Ugyan sokkal felhasználóbarátabb lett az eddigi részekhez képest, de ez így, ilyen formában még mindig gyászos - persze a játék többi része kárpótol mindenért!



Szándékosan nem vonok párhuzamokat a FIFA és a PES között, noha az kétségtelen, hogy idén PC-s fronton a Konami stadionjában sokkal lenyűgözőbb az atmoszféra, mint az EA-nél, de a maga módján mindkettő egy remek játék. Ennek tudatában megkérném a két tábort, hogy békéljen meg egymással és fogadják el, hogy van aki forrón szereti a kását, és van aki langyosabban, de ettől még a kása ugyanolyan "finom" lesz mindkét félnek! Tehát a konkurens játék ócsárolása helyett inkább a megrögzött FIFA-sok próbálják ki a most megjelent PES 2008 demóját, és a tőzsgyökeres PES-fanatikusok pedig szedjék le a FIFA 08 demonstrációját - hisz mindkettő pillanatok alatt letölthető a PGO szerveréről -, és döntsék el maguk, melyik játék az érdemesebb arra, hogy befizessenek rá!

A PES 2008 demóban sima barátságos meccset játszhatunk végig, 4 perces félidőkkel. Hat válogatott csapat (Franciaország, Brazília, Argentína, Portugália, Spanyolország és Törökország) kapott helyett, akikkel majd próbára tehetjük magunkat - illetve a játékot.

Minimum gépigény:

  • Intel Pentium IV 1.4 GHz vagy hasonló
  • 512 MB RAM
  • DirectX 9.0c kompatibilis videókártya: 64 MB VRAM, Pixel Shader 1.1 (NVIDIA GeForce 3 vagy ATi Radeon 8500)

Ajánlott gépigény:

  • Intel Pentium IV 3.0 GHz / AMD Athlon 64 vagy jobb
  • 1 GB RAM
  • DirectX 9.0c kompatibilis videókártya: 256 MB VRAM, Pixel Shader 3.0 (ATi x1600 / NVIDIA 6800 GT/GS vagy jobb)