A Konami még az E3 előtt igyekszik megragadni a játékosok figyelmét, s már most bejelentették (a korábbi kedvcsináló után, immáron formálisan) a Pro Evolution Soccer-sorozat legújabb részét, ami számos változást hoz a játékmenetbe -- ám az eddig megismertek alapján forradalomról nem beszélhetünk, legfeljebb csak evolúcióról.

A PES 2014 első és leginkább szembetűnő újítása a kinézete, ami egy kis lépéssel még közelebb araszolt a valóságoz. Az eredményt a Metal Gear Solid V: The Phantom Painben is használt, a Kojima Productions berkeiben készült Fox Engine biztosítja, ami amellett, hogy kidolgozott és részletes karaktermodelleket (javult a mimika, a mezek és a különböző, kitüntetett szituációk, például a szabadrúgások animációja), illetve stadionokat jelenít meg, remekül kezeli az összetett fizikai rendszert is, ami a javított kezelés alá dolgozik.

A fizika fő eleme a Motion Animation Stability System (M.A.S.S.), valamint  a TrueBall Tech. Előbbi közvetlenül a játékosok mozgását, egymással történő érintkezését intézi, figyelembe véve olyan tényezőket, mint például a testtömegük, a gyorsaságuk, illetve azt, hogy milyen irányból érkeznek -- ehhez több mint száz sportoló adatait vitték be, hogy minél hitelesebbek legyenek a pályán látható egy egy elleni párharcok. A TrueBall Tech ezzel szemben inkább a labda viselkedésében játszik szerepet: a fejlesztők külön karakterként kezelik a lasztit, így modellezik a mozgásának különböző tényezőit, s ezek építik be a kezelésbe, mely a PES 2014-ben már precízebb és aprólékosabb, mint az elődökben, jobb labdavédést, cseleket és finom kezelést biztosítva a szélrózsa minden irányába történő mozgás során.

A képek a fejlesztők elmondása szerint bármiféle cicoma nélkül, csak és kizárólag a játék motorjának segítségével jöttek létre, maga a program pedig már most nagyjából 70 százalékban kész van, így elméletileg nem lesz gond tartani az év végére várható megjelenést. A Konami érdekes módon még hanyagolja a következő generációs konzolokat, valamint a Wii U-t, a 3DS-t és a PlayStation Vitát -- a PES 2014 csak PC-re, PSP-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra jelenik meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

PES 2014 -- Megjelenés: 2013 -- Gépigény: nem ismert