• Korhatár-besorolást kapott az eFootball PES 2021 Season Update
  • Ez azt jelenti, hogy nem lesz idén külön játék, csak egy frissítés

Régóta téma már a focis játékok kapcsán, hogy az EA Sports vagy a Konami meglépi-e valaha is, hogy nem ad ki új különálló terméket, hanem egy - természetesen fizetős - frissítéssel lép át az új szezonba. Nos, úgy tűnik, hogy a japánok most tesznek ezzel egy próbát, az ausztrál korhatárbesorolásért felelős szervezet adatbázisába ugyanis bekerült az eFootball PES 2021 Season Update.

pes-2021-nem-kulonallo-jatek-hanem-frissites-lesz.jpg

Egy név alapján nyilván nehéz következtetni, de nagyon úgy néz ki, hogy kvázi egy szezonbérletről van szó, mely a 2020/2021-es szezonhoz igazítja majd a játék tartalmát.

A döntés hátterében több dolog is állhat. Lehet, hogy simán csak tesznek egy próbát ezzel az alternatív üzleti modellel, ugyanakkor ne feledjük azt se, hogy a generációváltás küszöbén állunk, és előfordulhat, hogy egy ilyen megoldással próbálják meg áthidalni ezt, miközben készül a nextgen PES. Mint ahogy a futballvilág körülötti bonyodalmak is simán közrejátszhatnak, hiszen az Európa-bajnokságot például áttolták jövő évre (a kapcsolódó Euro 2020 frissítés ettől függetlenül érkezik, éppen holnap), mint ahogy a legnagyobb bajnokságok többsége és a nemzetközi kupák is csak most, a nyár folyamán indulhatnak újra a járványt követően.