• Nem központi téma a VR az Xbox-nál
  • Ez nem zárja ki, hogy később ne érkezhetne

Phil Spencer egy interjúban tisztázta, hogy a jelenleg csak Project Scarlett néven ismeretes következő Xbox-konzol fejlesztésekor nem volt fókuszban, mert a felhasználók ezt egész egyszerűen nem igénylik. Ettől függetlenül nem zárkózik el a lehetőségtől, hogy egyszer Xboxon is lesz.

“Vannak problémáim a VR-ral - szerintem elszigeteli az embert, de én úgy tekintek a játékokra, mint egy közösségi, ‘együtt’ élményre. Arra reagálunk, amit a vásárlóink szeretnének, és... senkinek sem hiányzik a VR.” - mondta el Phil Spencer a Stevivornak adott interjúban, majd hozzátette - “A vásárlóink nagy része tudja, hogy ha VR-élményt akar, akkor megvan, hol szerezheti meg azt. Látjuk, hogy PC-n és más helyeken milyen méreteket ölt... Egyszer talán eljutunk oda, de jelenleg ez nincsen fókuszban.”

Hozzátartozik, hogy Spencer sosem volt a technológia nagy rajongója, egész egyszerűen azért, mert nem tartja aktuálisnak - szavaival élve “senki sem ad el belőle milliókat”. Tekintve, hogy jelen állás szerint egyetlen verziója lesz a konzolnak, nem valószínű, hogy ebben a generációban a helyzet változni fog VR-fronton.

microsoft-csak-egy-verzioja-lesz-a-nextgen-xboxnak.jpg