• Korábban azt pletykálták, hogy két verziója is lehet az új Xboxnak
  • Phil Spencer szerint erről szó sincs

Phil Spencer, az Xbox üzletág vezetője a tavalyi E3-on úgy búcsúzott, hogy idén már az "új konzolokról" is szó fog esni a rendezvényen, a többes számot pedig pletykák is indokolttá tették - a híresztelések szerint két verziója is lett volna a következő generációs masinának. A Project Scarlett bejelentése során azonban semmi sem utalt arra, hogy több modell is érkezne, most pedig maga Spencer is tiszta vizet öntött a pohárba.

microsoft-csak-egy-verzioja-lesz-a-nextgen-xboxnak.jpg

A Business Insidernek adott interjújában a vezető elmondta, hogy jelenleg a Project Scarlettre fókuszálnak, ami egyetlen gép. Hogy miért volt akkor korábban többes szám? "Egy konzolt már kiadtunk azóta, és most bemutattunk egy másikat. Szerintem ez többes szám" - utalt Spencer a májusban megjelent Xbox One S All-Digital Edition masinára, ami egy lemezmeghajtó nélküli verziója a mostani Xboxnak.

Úgy tűnik tehát, hogy a 2020 végén esedékes premier során nem kell döntést hoznunk, ha új Xboxot szeretnénk vásárolni - később persze nem kizárt, hogy érkeznek majd alternatív modellek is, mint most az Xbox One esetében.