• Nem készül el az Ant Simulator
  • A vezetőség elsikkasztotta a pénzt
  • Kajára, piára és táncosokra költötték
  • A fejlesztőt régi barátai árulták el
  • A játékra a pénz közösségi finanszírozásból jött

Az év első igazán furcsa híre az Ant Simulator háza tájáról érkezett. Ma megtudtuk, hogy a játék nem fog elkészülni, ami önmagában még nem kirívóan furcsa, hiszen van úgy, hogy egy projekt füstbe megy, ám a miértek és a hogyanok már nagyon is figyelemfelkeltővé teszik az esetet.

A JÁTÉKRA SZÁNT PÉNZ ELMENT KAJÁRA, PIÁRA ÉS SZTRIPTÍZTÁNCOSOKRA.

A játék egyszemélyes fejlesztőcsapata, Eric Tereshinski videóban közölte a szomorú tényt, hogy a jogokat kezelő ETeeski vezetősége, a partnerei, Tyler Monce és Devon Staley valamint azok barátai, nemes egyszerűséggel felélték a játékra szánt pénzt. A tudta nélkül ettek, italoztak és sztriptízbárokba is betértek, mindezt a cég és a játék kárára.

Mikor mindezzel szembesült Tereshinski azonnal kilépett, mást azonban sajnos nem tud tenni. Alaposan átfésülte a szerződését, és kiderült, hogy a csaló partnerei (akik a közeli barátai voltak) kiválóan fedezték magukat, érinthetetlenek, így kárba veszett több mint egy évnyi munkája, és persze a támogatók által kapott pénz. Az igazi pofon azonban az, hogy az Ant Simulator nem fog megjelenni, ennek jogait ugyanis az ETeeski birtokolja, a vezetőség pedig egyenesen megmondta Tereshinskinek, hogy ha nélkülük készíti el a játékot, be fogják perelni.

Az Ant Simulator egy Ludum Dare projektként indult, majd az érdeklődők révén szárnyra kaphatott. A projektet 149-en, összesen körülbelül 1,1 millió forinttal (4000 dollárral) támogatták -- több mint egy éve indult a fejlesztést, most azonban már semmi sem lesz az ígéretes szimulátorból, amiben egy hangya szemszögéből szemlélhettük volna a világot. Tereshinski azt ígérte, hogy hamarosan felveszi a kapcsolatot az előrendelőkkel a pénzük visszafizetése ügyében, ő maga pedig folytatja a játékfejlesztést, csak ugye nem a hangyaszimulátoron…