• Újabb Star Trek sorozatot jelentett be a CBS
  • A Strange New Worlds Pike kapitányra és az Enterprise korai küldetéseire fókuszál
  • Anson Mount, Ethan Peck és Rebecca Romijn is visszatérnek a Discovery-ben látott szerepükbe

Bár az új sorozatok, azaz a Discovery és a Picard nem állítja a történet középpontjába a franchise és a Föderáció zászlóshajóját, a USS Enterprise-t, azért az előbbi szériában volt szerencsénk megcsodálni az eredeti Enterprise új változatát – ami véleményem szerint hűebb volt az eredeti sorozat hajójához, mint Abrams változata.

Ezzel együtt nagyobb szerepet kapott Pike kapitány, akit nem csak a 2009-es Star Trekből és annak folytatásából, a Sötétségben: Star Trekből, hanem a legelső, eredetileg be sem mutatott pilot epizódból, a The Cage-ből is ismerhetünk, ebben ugyanis még ő volt az Enterprise kapitánya (erre a részre utalnak is a Discovery-ben), és csak Spock volt meg a később legendássá vált csapatból. Ám ekkor még ő sem első tisztként szolgált a hajón, azt a posztot ugyanis egy nő, Number One töltötte be.

A Discovery-ben aztán megjelent Spock és az említett hölgy is, és bár a sorozat megítélése vegyes az ősrajongók körében, a legtöbben kifejezetten szerették az Anson Mount által megformált Pike kapitányt, és a DIS-rajongókkal közösen reménykedtek egy olyan Star Trek sorozatban, aminek már ő lehet a teljes értékű főszereplője.

Nos, imáik meghallgattatásra kerültek, ugyanis a CBS bejelentette a Star Trek: Strange New Worlds című sorozatot, aminek Pike kapitány, Spock hadnagy és Number One, azaz Una parancsnok lesz a főszereplője. Természetesen a DIS-ben látott színészek térnek vissza, azaz Anson Mount, Ethan Peck és Rebecca Romijn. A széria a Discovery időszakában fog játszódni (hogy annak első két évada előtt vagy után, azt egyelőre nem tudni), azaz tíz évvel az eredeti sorozat előtt.

pike-number-one-spock-discovery.png

Ezzel négyre nő a jelenleg futó élőszereplős Star Trek sorozatok száma, hiszen még idén jön a Discovery harmadik évada, ami messzebbre visz, mint bármelyik korábbi Trek-széria. Továbbá dolgoznak a Picard második évadán, és a Strange New Worlds mellett készül egy, a 31-es Szekcióra fókuszáló széria is a Michelle Yeoh által megformált Philippa Georgiou főszereplésével.