A tavalyi esztendő egyik legjobb alkotását prezentálta az Obsidian Entertainment a Paradox Interactive kiadói közreműködésével a Pillars of Eternity formájában, mely sok-sok a régi vágású RPG-kért rajongó játékos szívét melengette meg kiváló fejlődési- és harcrendszerével, magával ragadó atmoszférájával, izgalmas történetével, masszív, több tíz vagy éppen száz órát felölelő tartalmával.

Persze a megjelenést követően sem ültek karba tett kézzel a fejlesztők, és augusztus végén megjelentették a The White March kiegészítő első felét, mely egy új, jeges-fagyos világban, a The Eastern Reach területén kínált új kalandokat. A játékot több mint 20 órányi tartalommal bővítő első felvonást idén januárban követte volna a folytatás, ám az Obsidian szakemberei nem készültek el időben a nemes egyszerűséggel The White March - Part 2 címre keresztelt DLC-vel, így annak megjelenése február 16-ra került át. A pár hetes csúszást a Paradox Interactive egy új, hangulatfokozó trailer kíséretében jelentette be.

Az Obsidian még nem részletezte a kiegészítő pontos tartalmát, de annyi bizonyos, hogy a pakk nem csak új küldetéseket, képességeket, és történetszálat rejt magában, hanem 14-esre emeli a tapasztalati szint felső határát, kapunk egy barbár társat Meneha személyében, és lehetőségünk lesz a történeti szálat gyorsabb tempóban felgöngyölíteni a friss Story Time opciónak hála.