A budapesti Zen Studios bankot robbantott a Pinball FX 2-vel, amit persze elsősorban tehetségüknek köszönhetnek -- ennek nyomán viszont ma már játszi könnyedséggel szerzik meg a különféle társmédiák licenceit. A Marvel már régóta partnerük, a neves kiadó legismertebb figurái, Pókember, Rozsomák, Vasember, Penge, Amerika Kapitány, Thor, vagy épp a Bosszúállók és a Fantasztikus Négyes csapata már mind kapott saját asztalt -- hozzájuk csatlakozik most Doctor Strange.

A csapat a javában zajló New York-i Comic Con találkozón jelentette be az új hőst, és persze nem véletlenül esett rá a választás, hiszen aki (kis képzavarral) rajta tartja a mutatóujját Hollywood ütőerén, vagy érdekli a szuperhősös téma, tudja, hogy a Marvel-mozik harmadik fázisában érkezik a Doctor Strange film, bár egyelőre csak annyi biztos, hogy a forgatókönyvet a Thomas Dean Donnelly – Joshua Oppenheimer páros (Szahara, Conan, illetve a készülő Uncharted-adaptáció) jegyzi. A szóban forgó szuperintelligens fickó („civilben” Stephen Vincent Strange, egykori idegsebész) egyébként valóban különös figura, hiszen ő a Föld Legfőbb Védelmezője, aki mágiával, misztikus entitások segítségével, varázserejű tárgyakkal, és ha kell, harcművészeti fogásokkal hárítja el a Sötét Dimenzió felől fenyegető ősi veszélyt. A doki idén fél évszázada, 1963 júliusában mutatkozott be a Strange Tales 110. számában, alkotója a legendás Stan Lee és Steve Ditko, azóta töretlen a népszerűsége, amit a már említett saját mozifilm is jól jelez.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Zen Studios alkotásában természetesen a klasszikus felállás szerepel, így Strange mellett találkozunk hűséges szolgájával, Wonggal, illetve nejével, a bájos Clea-vel, akik eddigi legnagyobb kihívásuk elé néznek. A doki ősellensége, Mordo Báró ugyanis újra Dormammuval, a Sötét Dimenzió urával szövetkezik (aki egyébként Clea nagybátyja, ezt csak úgy mellékesen...), hogy legyőzve a konkurenciát, annak helyébe léphessen, miközben a démon Shuma-Gorath, a Káosz Ura a háttérben saját, ördögi tervét szövi. A bőséges szinkronnal és látványos animációval életre keltett sztori gazdagon merít tehát a karakter félévszázados történetéből, főleg az 1988-ban indult, 90 füzetre rúgó Doctor Strange: Sorcerer Supreme széria első két kötetéből, amelyben a dokinak már a káosz mágiáját is be kell vetnie nemezisei ellen.

A Doctor Strange december 13-án jelenik meg, természetesen letölthető formában a létező összes platformra, tehát PC-re (Steam, Windows 8), az Xbox Live és a PlayStation Network rendszerében (itt ugyebár az önállóan futtatható Marvel Pinball gyűjtemény tagjaként), a Wii U eShopjában, a Google Play-en, illetve elérhető lesz Kindle Fire, iOS és OSX alá is.

Ja, és ahogy az alábbi videóin is látszik: valami eszméletlenül néz ki...