Nagyon elszaladt az idő, amíg nem figyeltem: a Planet Zoo már az 1.5-ös verziónál tart, és nem úgy tűnik, hogy a fejlesztők egyhamar meg fognak állni vele. Amit persze korántsem bánok, bár töredelmesen be kell vallanom, hogy mostanság feleannyi időm sem volt állatkertet építeni, mint amennyire szerettem volna. Még szerencse, hogy az újonnan jött tartalmak mellé a lustáknak és krónikus időhiányban szenvedőknek is mindig érkezik egy kis extra, ezúttal egy időre menő kihívás képében. És ha már itt tartunk, másra sem nagyon lesz gondunk, a közösség lelkesen gyártja a tartalmakat a játék mellé, akár a Planet Coaster esetében: a cikk írásakor már jócskán 55 ezer (!) mod fölött tartunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Mindenkinek jut valami

A csomaggal ingyenes frissítés is érkezik a szabadúszóknak, melynek köszönhetően immáron több bejáratot is létesíthetünk, illetve egyedi hirdetőtáblákat készíthetünk, melyeken akár A Gyűrűk Urát is levetíthetjük látogatóinknak. De a legjobb talán az, hogy a vízfelületeknek a színét és átlátszóságát is szabályozhatjuk, így a mocsaraktól a kristálytiszta tavakig mindennel szolgálhatunk. Végül azokat a területeket is lekérdezhetjük, melyeket a személyzet jár be állataink élőhelyén. A számtalan kisebb hibajavítást pedig felsorolni is nehéz lenne, bár még most is találkozhat az ember levegőben ücsörgő, vagy éppen talajba süllyedő állatokkal.

A fizetős oldalon persze jóval több a tartalom. A már említett, időre zajló kihívás mellett a főszereplők természetesen az állatok, melyek ezúttal is sajátos igényekkel rendelkeznek. Állatkertünket ebben az esetben a ködfoltos párduc, a maláj medve, a borenói nagyorrú majom, a binturong, az ázsiai tapír, az alpesi vadkutya, a celebeszi babirussza, és a maláj vándor levélsáskák befogadásával bővíthetjük tovább. Ezúttal pár, talán kevésbé ismert fajt is sikerült beválogatni, bár továbbra is a nagytestű emlősök dominálnak a felhozatalban.

Zsírszegény kiszerelés

Azt mindenkinek egyéni megítélésére bízzuk, hogy ez a pakk megér-e 10 eurót vagy sem, pláne, hogy a tartalmilag jóval bőségesebb Arctic, Aquatic és Australia pakkokkal egy árban mérik. Oké, állatokból ezúttal több jut, mint dekorációból (az átlagos 5 helyett 8), de valahogy mégis hiányérzete marad az embernek, bár emlékeim szerint ezt legutóbb is fájlaltam. Persze ez részben egyéni ízlés dolga, személy szerint sokkal jobban szeretem a nagy, tényleges kiegészítőket, mint az apróbb pakkokat, ami részemről kihatással van utóbbiak megítélésére.

Félreértés ne essék, munka minden bizonnyal bőven van a Southeast Asia pakkban is, bár újabb animációkat és viselkedésmintákat nem véltem felfedezni a kiegészítővel töltött idő alatt. És bár dekorációs elemekből mostanra már annyi van, mint a szemét, és ezek kombinálásával gyakorlatilag végtelen számú új elemet előállíthatunk, azért örültem volna még néhány, helyi jellegzetességnek a növényvilágból. Mindent mérlegre téve pedig továbbra is azt mondom, hogy rajongóknak továbbra is kötelező, de az újonnan belevágóknak kezdő kiegészítőnek az egy bekezdéssel feljebb felsorolt hármasból javasolnám a válogatást.