Az elmúlt évben szinte hétről-hétre jöttek a hírek a Playerunknown's Battlegrounds rekord-döntéseiről, aztán a Fortnite szépen lassan átvette a vezetést. A PUBG tavaly év végén érte el a sikere csúcsát, amikor több, mint három millió ember játszott egyszerre a battle royale címmel. Év elején hivatalosan elhagyta az Early Access státuszt a program, a játékot ellepték a csalók, az értékelések pedig rendkívül pozitívból átléptek rendkívül negatívba.

A jelenlegi játékos szám 1,7 millió körül van, tehát a Bluehole/PUBG Corporation alkotása az elmúlt fél évben körülbelül játékosainak 50 százalékát vesztette el. Ez még így is nagyon szép szám, de egyértelműen látszik, hogy már nem uralja a battle royale műfaját. A játék most 33% kedvezménnyel vásárolható meg, ezzel ünneplik a fejlesztők az 50 milliós összeladási számot, amibe mindkét platform: a PC és Xbox One eladások is beleszámítanak. Arra csak a közeljövőben kaphatunk választ, hogy ezzel az akcióval a fejlesztő-kiadó tud-e magához csábítani újabb játékosokat, vagy az esés folytatódik. 

Az újabb trónkövetelő ráadásul hamarosan megérkezik, a Mavericks: Proving Grounds nyár végén kerülhet be a Steam kínálatába, hogy lenyűgözze a játékosokat a maga 400 fős meccseivel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!