• Már az idei E3-on bemutatkozhat az új Xbox
  • 1 TB-os SSD kerülhet a konzolba
  • A Halo Infinite ott lesz a nyitócímek között

Egy ideje már hallani különféle pletykákat a Scarlett kódnéven futó következő generációs Xbox konzol kapcsán, a francia JeuxVideo pedig nemrég újabb adag olajat öntött a tűzre. Nézzük, mikről szólnak a friss híresztelések!

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a Microsoft két verziót tervez a masinából - sőt, összesen négy új Xbox modell is piacra kerülhet a következő két évben, köztük egy lemezmeghajtó nélküli Xbox One-variáns. Az egyik az "Anaconda" (16 Teraflops), a másik pedig a főleg cloud gamingre, vagyis játékstreamelésre kitalált "Lockhart" (4 Teraflops). Ennek kapcsán most a JeuxVideo tudni véli, hogy mindkét változat 1 TB-os SSD-vel lesz szerelve.

xbox-scarlett.jpg

Hogy a leírtak igazak-e, az nem is olyan soká ki is derülhet, a forrás ugyanis arról számol be, hogy a Microsoft már az idei E3-on be fogja mutatni az újgenerációs konzolját. A masina tervezett premier-időpontja jelenleg még pletyka szinten sem igazán ismert, ugyanakkor úgy tűnik, hogy a tavalyi E3-on bejelentett Halo Infinite ott lesz majd a nyitócímek között - igaz, Xbox One-ra is meg fog jelenni.

Emellett a Microsoft által nemrég felvásárolt Ninja Theory (Hellblade, DmC) is dolgozik egy korai Scarlett projekten, amely 2020 elejére készülhet el. Nem győzzük persze hangsúlyozni: mindez csak híresztelés csupán, így tessék óvatosan kezelni a leírtakat!