• Nem lesz korlátozva, hogy melyik PS4-játékokat lehet futtatni PS5-ön
  • Ezt a népszerű videós, Lance McDonald állítja

Érdekes bejegyzést tett ki a Twitterre nemrég a leginkább a kulisszák mögé bepillantó Dark Souls- és Bloodborne-videóiról ismert Lance McDonald, aki azt állítja, hogy a Sony nem fogja korlátozni a visszafele kombatibilitást a PS5 esetében.

pletyka-minden-ps4-szoftver-jatszhato-lesz-ps5-on.jpg

A konzolgyártó eddig csak annyit árult el, hogy a PS4-szoftverek alapvetően kompatibilisek lesznek a PS5-tel, a korábbi megjegyzések alapján azonban arra lehetett következtetni, hogy a Sony külön listázni fogja azokat a címeket, amiket lehet majd futtatni – Mark Cerny legalábbis úgy fogalmazott, hogy dolgoznak azon, hogy minél több cím kompatibilis legyen. Úgy tűnik azonban, hogy nem lesz hasonló megoldás, és bár McDonald szerint a Sony továbbra is folytatja a tesztelést, jelen állás szerint semmi nem fogja megakadályozni a felhasználókat abban, hogy olyan játékot futtassanak, ami nem kapott hivatalosan is zöld utat.

A videós azóta már eltávolította az eredeti bejegyzést, és annyit írt, hogy "a gyártó iránti tisztelete jeléül levette a posztot, amit mindenki értelmezzen úgy, ahogyan szeretne".