• A PS4 hivatalosan licenszelt kiegészítői működnek majd a PS5-tel is
  • Ahogy a Platinum és Gold vezeték nélküli fejhallgatók is
  • És a DualShock 4 kontroller is, utóbbi azonban csak PS4-es játékokkal

Akárhogy nézzük, már csak pár hónap van hátra az ünnepi szezonig, mikor a következő generációs konzolok is megjelennek a tervek szerint, a Sony pedig nemrég egy igen fontos témában nyilatkozott ennek kapcsán. Bár a PS5 árát sajnos azért nem árulták el, legújabb blogposztjukból annyi nkiderül, hogy mely PS4-es kiegészítők működnek majd az új konzollal is.

Ezek alapján a PS4 hivatalosan licenszelt kiegészítői, például az autókormányok vagy botkormányok, működnek majd a PS5-ös és a támogatott PS4-es játékokkal egyaránt, és ugyanígy kompatibilisek lesznek az új konzollal a Platinum és Gold vezeték nélküli fejhallgatók és minden más, USB portot vagy jack csatlakozót használó füles is. Szintén nem kell kidobnunk a PS Move és a PlayStation VR Aim kontrollerünket, ugyanis ezek is működni fognak a támogatott PS VR játékokkal PS5-ön.

Végezetül pedig a legfontosabb hír talán, hogy a DualShock 4-es kontrollernek sem kell búcsút mondanunk, bár itt azért akad némi trükk a dologban: a kontroller ugyanis kompatibilis lesz a PS5-tel, de csak PS4-es játékokkal játszhatunk majd vele, a PS5-ös címekkel már nem.

dualsense-megnyugtato-hirek-a-ps5-kontrollere-kapcsan.jpg