• 5 év alatt 120-170 millió PS5 kerülhet a boltokba a DigiTimes szerint
  • Az Xbox Series X ennek a mennyiségnek a felét hozhatja össze

Lassacskán ugyan, de azért közelítünk a nextgen konzolok őszi megjelenéséhez, ami egyben azt is jelenti, hogy mostanra már a gyártósorok is teljes gőzzel dolgoznak, így egyre több információ érkezik az ellátólánc szereplőitől. Éppen ilyen forrásra hivatkozva írja most azt a DigiTimes, hogy nagyjából kétszer annyi eladott PS5-re számítanak a következő konzolgenerációban, mint Xbox Series X-re.

egy-elemzo-szerint-ketszer-annyi-ps5-fog-fogyni-mint-xbox-series-x.jpg

A pontos mennyiséget tekintve nagy a szórás: 120-170 millió konzolt becsülnek, utóbbival pedig a PS5 minden idők legsikeresebb gépe lenne, megelőzve a 150 millió fölé jutó PS2-t. Emellett arra számítanak, hogy a mostani 6-7 évről ismét 5 évre rövidül a konzolgeneráció hossza.

A meglepően optimista becslés olyan szempontból nem alaptalan, hogy nemrég a Sony is magasabb fokozatra kapcsolt, és az előzetes tervekkel ellentétben végül 10 millió konzolt fognak legyártani az év végéig, jóval nagyobb mennyiséggel mennek tehát neki a premiernek, mint annak idején a PS4 esetében.

Ami a duplázást illeti: korábban az Ampere Analysis elemzője is azt jósolta, hogy kétszer annyi PS5 fog fogyni, mint Xbox Series X – igaz, ott jóval kisebb számokról esett szó.