• 10 millió PS5-öt tervez legyártani a Sony az év végéig
  • Ez a kétszerese a korábban tervezett mennyiségnek

Bár korábban arról lehetett hallani, hogy a Sony csupán 5-6 millió PS5-öt tervez legyártani az üzleti év végéig, vagyis 2021 márciusáig, úgy tűnik, azóta változott a terv, most ugyanis a Bloomberg és a Nikkei is arról számolt be, hogy a várható hatalmas kereslet miatt alaposan felpörgették a gyártósorokat.

ps5-a-sony-felporgette-a-gyartast-mert-oriasi-keresletre-szamitanak.jpg

A friss értesülések szerint szeptemberig 5 millió konzol gördül le a futószalagról, október és december között pedig további 5 millió PS5 készülhet el, vagyis a dupláját gyárthatja le a Sony az eredetileg tervezett mennyiségnek.

A Bloomberg szerint a Sony nem szeretne úgy járni, mint a Nintendo, amikor is a Switch-ből komoly hiány volt a megjelenést követő időszakban, így a második 5 milliós adag nagy részét 2021 elejére allokálnák, ezzel is kisimítva némileg a kínálatot.

Hogy az egyes régiók között hogyan oszlik majd el ez a mennyiség, azt nem tudni, mint ahogy a PS5 megjelenési dátumának bejelentésére is várunk egyelőre – bár utóbbi kapcsán voltak pletykák a héten, miszerint jön a bejelentés, ám ebből végül nem lett semmi.

Összehasonlításként: a PS4-ből annak idején 4.5 millió példány került a boltokba 2013 végéig, a 10 millióra pedig egészen 2014 júniusáig kellett várni, így a Sony egyértelműen nagyobb keresletre számít, mint a PS4 esetében.