• A Sony állítólag felvásárolná a Take-Two Interactive-ot
  • Ezzel olyan franchise-ok válnának PS-exkluzívvá, mint a GTA vagy a Red Dead

A konzolgyártóktól egyáltalán nem idegen dolog a felvásárlás, hiszen elég gyakori, hogy fejlesztőstúdiók megszerzésével növelik a belső erőforrásaikat - gondoljunk csak a Microsoftra, aki ez elmúlt egy évben ilyen aktív volt ilyen téren. Komplett kiadók viszont meglehetősen ritkán kerülnek csak célkeresztbe, ám most könnyen lehet, hogy ilyesminek lehetünk majd szemtanúi.

A volumenéből adódóan a pletyka igencsak sokkoló: az a hír járja, hogy a Sony fel szeretné vásárolni az egyik legnagyobb kiadót, a Take-Two Interactive-ot - írja a MarketWatch.

pletyka-playstation-exkluziv-lesz-a-gta-es-a-red-dead.jpg

Mondani sem kell, ennek a lépésnek óriási következményei lennének a játékipar egészére, hiszen ezáltal PlayStation-exkluzívvá válna minden idők egyik legsikeresebb gaming franchise-a, a Grand Theft Auto, de a Sony kezébe kerülne például a Red Dead vagy az NBA 2K-széria is.

A piacelemzéssel foglalkozó Wesbush Securities tech részlegének vezetője, Joel Kulina szerint ez egyelőre nem több spekulációnál, mindenesetre tény, hogy a Take-Two részvényeinek árfolyama 4.7 százalékos növekedést produkált a hírek következtében.

Ha a pletyka igaz is, még akkor sem biztos, hogy létrejön az üzlet, hiszen ez sokmilliárd dolláros kiadást jelentene - igaz, a Sony állítólag nagyon szeretné eladni a filmes divízióját, és ha ez sikerülne, az könnyen fedezhetné a Take-Two felvásárlását, vagy legalábbis annak egy részét.

A Sony egyelőre még nem reagált a pletykákra, de a Take-Two is csupán az ilyenkor standard "nem kommentálunk spekulációkat" közleménnyel reagált. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e folytatása a történetnek.