• Tiltott tartalmú streamek lepték el az Artifact Twitch-oldalát
  • Volt, aki a christchurchi mészárlást közvetítte

Az sajnos nem újdonság, hogy az Artifact óriási bajban van: a Valve kártyás stratégiai játéka vitán felül megbukott - jelenleg 200 alatt van az átlagos játékosszám a statisztikák szerint. Mindezek után nem meglepő, hogy pár hónapja bejelentették: teljesen újragondolják a játékot.

A totálisan bezuhant érdeklődés természetesen a Twitch-en is éreztette hatását, szinte senki sem nézett Artifact streameket. A kapcsolódó aloldalt ellenben egyes felhasználók elkezték másra használni: a közelmúltban szép lassan ellepték a Twitch-et a teljesen oda nem illő, sőt, a felhasználási feltételeket is sértő közvetítések.

porno-es-meszarlas-botranyba-fulladt-az-artifact-twitch-csatornaja.jpg

A streamek között akadt néhány különösen durva is: volt olyan, aki a christchurchi mészárlást közvetítette, de pornó is akadt dögivel. Nem csoda, hogy a Twitch hamar közbelépett.

"A hétvége folyamán arra lettünk figyelmesek, hogy egyes fiókok arra használják az Artifact aloldalát, hogy olyan tartalmat osszanak meg, ami súlyosan sérti a felhasználási feltételeinket. A vizsgálatunk során arra jutottunk, hogy ezek nagy része automatizált fiók volt. Dolgozunk azon, hogy eltávolítsuk ezeket a tartalmakat és felfüggesszük az összes ilyen fiókot. Emellett ideiglenesen letiltottuk a streamelési lehetőséget az új felhasználók számára. Nagyon komolyan vesszük ezeket a szabálysértéseket, és megtesszük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljük az ehhez hasonló összehangolt tevékenységeket" - nyilatkozta a Twitch.

Jelenleg is akad egy-két gyanúsabb stream az oldalon, de többségükben - legalábbis első pillantásra - legalább játékokat közvetítenek...