Az Xbox 360-on sokáig nem lehetett internetezni, ám a Microsoft nem is olyan régen bejelentette, hogy lesz Internet Explorer a legújabb Xbox Live frissítésben. Bár a rendszer egyelőre csak bétafázisban leledzik, a világ egyik legnagyobb ingyenes pornószolgáltató weboldala, a YouPorn máris lecsapott, és nyílt közleményében arra sarkallja az Xbox 360 tulajdonosokat, hogy nézegessék a cég weboldalát a konzol rendszerén keresztül.



"Játékosok és pornórajongók, egyesüljetek! Az Internet Explorer xboxos bemutatkozásának köszönhetően most már Xboxról is streamelhetőek kedvenc pornóvideóitok. Tanítsatok móresre pár n00bot a CoD-ban, vagy irtsátok a bullymongokat a Borderlandsben, esetleg tapossátok a gyepet a Madden NFL 13-ban, mindegy, mert az ingyenes pornó csak pár gombnyomásra van tőletek." -- olvasható a nem kicsit provokatív közleményben.

A Microsoft persze nem boldog, azonnal kiadták az alábbi sajtóanyagot, csak hogy mindenkinek érthető legyen, hogy a redmondi óriás nem adja a lovat a felnőttfilmesek alá.

"Tisztázzunk valamit: mi internetezési lehetőséget teszünk elérhetővé az Xbox Live-on, és nem egy adott pornószolgáltatót kívánunk népszerűsíteni."

A Microsoft egyébként sokáig tartott attól, mi lesz, ha bárki szabadon böngészhet Amerika első számú családi konzolján. Hát ez. Úgy néz ki, az erkölcsileg megingathatatlan anyukák és apukák immár nemcsak a sokáig tévéző, de a folyton az Xboxot nyomkodó gyerkőcök miatt is aggódhatnak.