Az ősz első hónapja általában a játékvilág tavasza is egyben: a nyári lassulás után ismét éledezni kezdenek a kiadók, és jó pár olyan címmel jelentkeznek, amit már régen várunk. Szerencsére nemcsak a tesztek, de az előzetes bejelentések terén is igaz ez, így az aktuális Guruba olyan sikervárományos játékok előzetesei kerültek be, mint a Bethesda új ötlete, a Thief és a Bioshock nyomvonalát követő Dishonored; a minden szempontból zseniálisnak tűnő Battlefield 3; a végre talán tényleg megjelenésközelbe került RAGE; vagy a Valve nagy dobása, a Counter-Strike Global Offensive. A Gotham City Impostorsról szóló két oldalas cikkünk mellett azt is összefoglaltuk, mi várható a World of Tanks hátán világuralomra törő Wargamingtól, és megnéztük, milyen lesz a cég két készülő játéka, a World of Warplanes és a World of Battleships.

Posztert akarsz? Megkaphatod!Posztert akarsz? Megkaphatod!Posztert akarsz? Megkaphatod!

TESZTEK HÁTÁN TESZTEK

A dupla címlap (egyik az elülső, másik a hátsó borítón) két főszereplője természetesen a tesztrovatban is előkelő helyet foglal el: négy-négy oldalon keresztül foglalkozunk a FIFA 12-vel és a Driver: San Franciscóval is, mindkét játék esetén volt pár érdekes tapasztalat és meglepetés, érdemes lehet átfutni a cikkeket vásárlás előtt. Szintén fókuszteszttel jelentkezünk a világot megosztó Dead Islandról – négy hosszú oldalas értékelésünk mellett Chris két oldalas tippek-trükkökkel segíti a kezdő (és tapasztalt) zombivadászok életét.

Kisebb, de nem kevésbé fontos játékok is terítékre kerültek ebben a hónapban: a minden lehetséges címet besöprő indie-csoda, a Limbo PC-s változata mellett teszteltük a Men of War: Vietnamot, a Pirates of the Black Cove-ot és a Gatling Gearst is, emellett megnéztük, mi a helyzet a DLC-k és egyéb kiegészítők piacán (Dragon Age: The Exiled Prince, King Arthur: Fallen Champions, The Sims 3: Nemzedékek, The Sims Medieval: Pirates & Nobles). Konzol-rovatunk ebben a hónapban is rövid, de velős: a komoly Gears of War 3, az ütős Resistance 3, és a hihetetlenül mély Xenoblade Chronicles letesztelése mellett hadonásztunk picit a Fruit Ninja Kinectes változatával is.

FIFA 12 JátékképekDriver: San Francisco JátékképekPosztert akarsz? Megkaphatod!

ÉRDEKESSÉG A JÁTÉKVILÁGBÓL ÉS PERSZE HARDVEREK

A szokásos rovataink (Levrov, mentőövek, Külvilág) mellett két Guru Extra cikkünkre is érdemes figyelni a játékvilág egyéb rezdüléseire is fogékony olvasóinknak: A magyar kapcsolat című írásban azt nézzük át, mire is lehetünk büszkék mi magyarok, az Assassin’s Creed: Játék és valóság pedig valóban azzal foglalkozik, amit a cím sugall – a meglehetősen életszagú történet vajon mennyiben felel meg annak, amit a történelemkönyvekben is olvashatsz?

Hardverfronton a legfontosabb hír, hogy visszatér a Guru ÁlomPC, ráadásul az ajánlott konfigurációk mellé mostantól havonta ajánlunk önálló alkatrészeket is azoknak, akik nem egy egész összeállítást keresnek, hanem valamit, amitől felgyorsul, megerősödik a gépük. Ezen túlmenően leteszteltünk egyet-egyet a Samsung gamer notebookjai és LED-s monitorjai közül, és talán furcsa lesz, de mindkettőnél fontos volt a jó ár/érték arány. A rovatot most is a Homok a Gépezetben és a Hardvermentőöv párosa zárja, jó szokásunk szerint.

Assassin's Creed: Brotherhood JátékképekHalo Reach JátékképekHitman: Absolution Játékképek

EXTRÁK A MAGAZIN MELLETT: POSZTER ÉS WOT-KÓD

Beszéljünk picit az extrákról – egyrészt hosszú harcok árán végre sikerült elintéznünk sokak vágyát, az újság mellé járó posztert: a nem is olyan sokára megjelenő RAGE mindenki falán jól mutat majd. A plakát mérete egész pontosan 390x580 mm, tehát alig kisebb, mint egy szabvány A2-es poszter!

A múltkori World of Tanks-kód sikere miatt újból felvettük a kapcsolatot a játék kiadójával, akik ezúttal egy főleg a kezdő játékosokat támogató ajánlattal álltak elő – regisztrációkor a karaktersor felhasználásával extra tankhoz, aranyhoz és prémium időszakhoz juthatsz.

Persze akkor sincs baj, ha nem az online háború fog meg, hanem a csendes gondolkozás, e havi teljes játékunk ugyanis a Sherlock Holmes-sorozat legjobb darabja, amiben a híres nyomozó Hasfelmetsző Jack nyomában jár, és csak rajtad múlik, hogy sikerül-e elkapni minden idők egyik leghíresebb gyilkosát – szeptemberben tehát nemcsak a megszokott Guru-tesztek és -előzetesek várnak rád, de a csatatér és a Scotland Yard is számít a közreműködésedre!