Pro Evo 2008 - Az első infók és képekVégre megszakította némasági fogadalmát Shingo ‘Seabass’ Takatsuka, a PES-széria atyja. Hat nyálcsorgató képpel szolgáltak, több fontos újdonságot elárultak a PC-re megjelenő - egyenlőre még csak a 2008-as munkacímet viselő - legújabb Pro Evolution Soccer epizódról. Első és talán legfontosabb változás, hogy számítógépünkön először fog next-gen grafikával tündökölni a játék, ami csak gépigény szempontjából lehet aggasztó, de reméljük, hogy az optimalizálásnál is kitesznek magukért a fejlesztők.

Seabass elárulta, hogy ezúttal is a játékmenet élethűbbé csiszolásán, és az amúgy is tág taktikai lehetőségeken dolgoztak, így azok használata az eddiginél is fontosabb szerephez jut. Fejlesztették a labda nélkül helyezkedő játékosok mozgását a különböző szituációkban - persze az adott taktikához igazodva -, így például a védők összejátszanak egymással, hogy a támadó játékos terét minél jobban leszűkítsék, lehetőségeit lekorlátozzák - már amennyire ez megoldható, mondjuk egy Ronaldinho szintű labdazsonglőrrel szemben. Lényegében egy komoly csapatorientált taktikát építhetünk fel, amit a játékosok jól alkalmaznak, attól függően, hogy milyen jók az adott taktikához szPro Evo 2008 - Az első infók és képekükséges képességekben. Így a játékosok életszerűen reagálnak az éles szituációkban, nekünk meg tényleg érdemes egy jó taktikát kitalálni a csapatnak, mert beválik. A pontrúgás-rendszer is átesett némi renováláson, bár erről túl sok információ még nincs - annyi biztos, hogy a sorfal mozgatásának sokkal fontosabb szerepe lesz, mint eddig. Már így is hihetetlenül ígéretesnek hangzik mindez, és ismerve a PES készítőinek profizmusát ezen a téren, tuti, hogy nem fogunk csalódni.

A gyermekbetegségek viszont továbbra is megmaradnak, így a licenc hasonló probléma lesz mint mint eddig, ám ezt könnyen ki lehet heverni, hiszen nagyon hamar elkészülnek a rajongói patchek, amik profin kipofozzák a játékot. Az editor eddig is kellően részletes és jól használható volt, ez ezután is megmarad - már dörzsölöm a tenyerem, hogy a next-gen érkeztével egyszer és mindenkorra megszűnnek az alacsony felbontású (256 színű) képek. Ha mindezek mellé még egy "használható" portolást is tákolnának a PC-s verziónak, örömünk határtalan lenne. No, azért ne igyunk előre a medve bőrére, ősszel minden kiderül, ugyanis akkorra ígérik a PES 2008-at, minden platformra!

Pro Evo 2008 - Az első infók és képekPro Evo 2008 - Az első infók és képekPro Evo 2008 - Az első infók és képek