A Konami az első videó és részletek társaságában bejelentette a Pro Evolution Soccer 2013-at, mellyel igyekeznek az eddigieknél részletesebb szimulációt nyújtani a futballrajongók számára. A hitelesség érdekében az utolsó részletig lemodellezett játékosokat, jobb stadionatmoszférát, illetve kidolgozottabb mesterséges intelligenciát és kezelést kapunk.

A PES FullControl rendszer segítségével a fejlesztők totális irányítást ígérnek a játékosaink felett, ami a labdakezeléstől a passzjátékon át a cselezéséig a támadás minden szegmensében tetten érhető lesz, ha pedig védekezni kényszerülünk, több lehetőséget kapunk a támadások blokkolására és a taktikus helyezkedésre, illetve a kapusunkkal gyorsabb ellentámadásokat indíthatunk, köszönhetően precízebb dobásának.

A Konami a közösség tagjainak bevonásával igyekszik minden logikátlan elemet kiirtani a mesterséges intelligenciából, így kiegyensúlyozottabb mérkőzésekre számíthatunk, a világhíres játékosok közreműködésével pedig 1:1 arányú digitális másolatokat kapunk a kedvenc játékosunkról, legyen az akár mezőnyjátékos, vagy éppen kapus.

A Pro Evolution Soccer 2013 idén ősszel fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, PlayStation 2-re, Nintendo Wii-re, 3DS-re és PSP-re. Arról egyelőre nincs hír, hogy a játék elkészülne PlayStation Vitára is.