A 375.86-os jelzésű nVidia driverek egyes Pascal architektúrájú videokártyák alatt nagyon rakoncátlankodnak, számos felhasználót érint a probléma. Az elsősorban a GTX 1080, 1070 és 1060 kártyákat érintő hibák a legextrémebb esete, hogy a VRAM frekvenciája a 810 Mhz-es tartománynál rejtélyes okból nem kúszik feljebb, ezzel általános lassulást okozva, gyakorlatilag megfelezi a teljesítményt. Ehhez képest elenyésző, hogy vibrál(hat) a képe a Battlefield 1 és a Call of Duty Infinite Warfare menüjének.

Ha hasonló gondokat tapasztalsz, egyedüli megoldásként az eggyel korábbi driver visszatelepítését javasoljuk, amit az nVidia hivatalos oldalán a „manual driver search” ablakban (elvileg automatikusan felismeri a kártyádat, ha nem kézzel kell beállítani) a „start search” gombra kattintva tehetünk meg, ekkor kidobja a kompatibilis illesztőprogramokat. A legutolsó stabil változat az október 28-án bemutatkozott 375.70, telepítés után a rendszer újraindítása javasolt.

Sajnos nem ez az első eset, hogy gondok vannak az nVidia illesztőprogramjával, az idei évben többször „sikerült” már összehozniuk. A jövőre vonatkozóan természetesen bizakodni lehet, de azt javasoljuk, hogy ne feltétlen első nap telepítsünk, ha nem muszáj ezzel elkerülve a kellemetlenségeket.

nvidia-logo.jpg