• A Projekt 7 egy kooperatív, nyílt világú TPS lesz
  • PC-re, Xbox One-ra és PS4-re jelenik meg fizikai és digitális formában
  • Az 505 Games adja ki
  • A Quantum Breaket is meghajtó Northlight motort használják hozzá

Azt már tudjuk egy ideje, hogy a Max Payne-t, az Alan Wake-et és a Quantum Breaket megalkotó Remedy Entertainment két játékon is dolgozik (ezek egyike sem a várva-várt Alan Wake 2), de csak tavaly év végén nevezték nevén az egyiket. Pontosabban szólva, megtudtuk, hogy jelenleg Projekt 7-ként hivatkoznak rá, és egy kooperatív játékra kihegyezett nyílt világú multiplayer cím lesz.

Most az is kiderült, hogy a Projekt 7 az 505 Games jóvoltából fog megjeleni – a kiadó 7,75 millió euróval finanszírozza a fejlesztési munkálatokat, és 45%-os részesedést kap a játék eladásaiból. Mindez egy nemrégiben kiadott közleményből derült ki.

Persze nem csak az üzleti részleteket adták közre, igaz, azt sem mondhatjuk, hogy bőven elláttak minket információval. De annyi azért még kiderült, hogy a Projekt 7 TPS lesz, moziszerű, egyedi, a Remedy eddigi játékaihoz képest mélyebb élményt biztosít, méghozzá hosszú távra. Valamint ugyanaz a Northlight Engine dübörög majd alatta, mint ami a Quantum Breaket is meghajtotta.

Se Alan Wake 2, se Quantum Break 2, most valami máson dolgozik a Remedy (a kép a Quantum Breakből van)