Május az utolsó olyan hónap, amikor még a hagyományos PS Plus szolgáltatásait élvezhetjük, mert június 22-én elindul az új változat, amiben már három különböző előfizetés közül választhatunk. Na de ne szaladjunk előre a jövő hónapba, maradjunk még májusnál, ahol ezúttal is három játékot zsákolhatnak be ingyen a PS Plus előfizetői. Ezek egyike az EA Sports évről-évre menetrendszerűen jelentkező FIFA-sorozatának legújabb felvonása, a FIFA 22.

Az alig valamivel több, mint fél éves program egyik legfontosabb újítása számunkra az volt, hogy az EA és az FTC megállapodása után a Fradi hivatalosan licencelt csapatként bekerülhetett a játékba. A másik, már mindenki számára fontos változás, hogy a FIFA 22-ben elhelyeztek egy új animációs technológiát, a Hypermotiont. Ennek lényege, hogy a program az előre eltárolt szkriptelt mozgások helyett teljesen véletlenszerűen új mozdulatokat visz bele a meccsekbe. Emellett a taktikai lehetőségek tárháza is kibővült, a védelem precízebben mozgatható, a támadásoknál pedig kaptunk néhány új lehetőséget.

A FIFA 22 ugyan nem rendelkezik komolyabb történetmóddal, viszont a tutorialja egészen kreatívra sikerült. Nyitásként Párizs utcáin elsajátíthatjuk az alapokat, majd a Parc des Princes gyepére lépve együtt rúghatjuk a bőrt Thiery Henry-vel. Ezen felül a játék a már bejáratott lehetőségeket kínálja: karriermódot néhány újdonsággal, sima tét nélküli meccseket és bajnokságot is. Természetesen a Volta, azaz az utcai focis mód és az Ultimate Team sem maradt ki a csomagból.

Mindent összevetve bár a FIFA 22 nem fejlődött túl sokat az előző részhez képest, az apróbb újítások és a Hypermotion eléggé feldobja ahhoz a programot, hogy a rajongóknak megérje egy pillantást vetni rá. Pláne így, hogy a PS Plus előfizetés mellé egészen június 6-ig ingyen beszerezhető lesz PS5-re és PS4-re. További jó hír, hogy azok az előfizetők, akik már korábban megvették a FIFA 22-t, igényelhetnek egy exkluzív FIFA 22 FUT pakkot.