A Sony ebben a hónapban is három ingyenes játékkal kedveskedik a PS Plus előfizetői számára: a Maneater és a Shadow of the Tomb Raider után most a GreedFall kapcsán olvashattok egy rövid ajánlót.

A francia fejlesztőcsapat, a Spiders immáron hosszú évek óta igyekszik az RPG-rajongók kedvében járni, hiszen az olyan játékokkal, mint a Mars: War Logs, a Bound by Flame vagy a Technomancer mindig próbáltak különleges témákhoz vagy éppen játékelemekhez nyúlni. Legújabb alkotásuk, a 2019-es GreedFall pedig egyértelműen az eddigi legjobb próbálkozásuk lett, amit a pozitív fogadtatás is jól mutat.

A középkori fantasy körítést használó GreedFall egy különleges szigeten játszódik, amely titkaival és varázserejével sokak figyelmét felkeltette. Ide érkezünk mi is De Sardes szerepében, de hogy az őslakosok vagy éppen a hatalomra vágyó idegen népek oldalára állunk, az kizárólag rajtunk múlik: a diplomácia és a felekkel ápolt viszony mindvégig fontos szereppel bír, döntéseink pedig a világra is hatással vannak.

Mint minden magára valamit is adó szerepjátékban, úgy a GreedFallban is részletesen megalkothatjuk karakterünket. Ez pedig természetesen nemcsak a külsőre igaz, hanem az egyéb tulajdonságokra is, a karakterfejlődés során ugyanis rengeteg különféle képesség és mágia közül választhatunk, így aztán olyan utat járhatunk be minden tekintetben, ami nekünk szimpatikus.

A sziget telis-tele van titkokkal, melyeket lopakodva fedezhetünk fel, meg persze veszélyekkel is, így aztán a harcnak is komoly szerep jut, legyen szó akár az ellenséges frakciókról, akár a környéken bóklászó teremtményekről, melyek remekül megadják a fantasy hangulatot.

Akció, döntések, szabadság: a GreedFall minden olyat tartalmaz, amit egy modern szerepjátéktól elvárhatunk, és bár nem annyira grandiózus alkotás, mint a stílus nagyjai, így is játékórák tucatjait kínálja, méghozzá egy különleges fantasy világba helyezve, melyet mindenképpen érdemes bejárni és felfedezni!

A GreedFall február 1-ig adható hozzá ingyen a könyvtárhoz a PS Plus előfizetők számára.