A PS Plus-előfizetők az év első hónapján sem maradnak ingyenes játékok nélkül. Ezúttal is három ajándék címet kapunk, méghozzá a Shadow of the Tomb Raidert, a Greedfalt és jelen cikkünk tárgyát, a Maneater PS5-ös változatát.

Egy ősi indián közmondás szerint, ha egy cápa a kezedből eszik, előbb-utóbb a lábadból is fog. Ez tökéletesen igaz a Maneaterre is, ami a Cápa című film és társai legszebb hagyományait idézi meg, miközben mi nem a rettenthetetlen cápavadászt, hanem magát a tengerek rettegett vadászát irányíthatjuk.

Bezony, a Maneaterben mi lehetünk az úszókat, vitorlázókat és szörfösöket terrorizáló víziszörnyeteg, akire Sam Quint is szívesen kivetné a hálóját. Persze a játék nem az esztelen öldöklésről vagy a szükséges táplálkozásról szól. Hihetetlen, de mindent okkal, céllal és bizony, egy sztori mentén csinálunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Maneatert elkezdve megismerkedhetünk Scaly Pete-tel, aki egy reality show keretében vadászik cápára. A tutorial keretében mi horogra is akadunk, Pete pedig szépen kibelez minket. Game Over! Na, jó, nem, merthogy van egy kicsinyünk, ami megpattan Pete hajójáról, és szuvenírként magával viszi a cápavadász kezét is. Innen indul a sztori, ami a cápavadász és a cápa között bonyolódik, miután mindkettő bosszút akar állni vélt vagy valós sérelmei miatt.

A sztorit egy nyíltvilágú, RPG elemekkel megfűszerezett akciójáték keretében göngyölíthetjük fel. A térképen tíz, változatos helyszín várja, hogy alaposan felfedezzük titkait, megcsócsáljuk az ellenségeket (köztük a bossként funkcionáló, nevesített karaktereket), és persze szépen fejlődve, különböző képességekre szert téve mi legyünk a hét tenger legrettegettebb csúcsragadozója.

A fejlődésre szükségünk is lesz, mert, ahogy azt Qui-Gon Jinn is megmondta nagy bölcsen: ”mindig van egy nagyobb hal”. Cápánkat így könnyen kifoghatják a gaz cápavadászok, de egyéb tengeri jószágok sem restek uszonyunkba harapni. Szóval akcióban sem lesz hiány.

Ennek hála a Maneater egy rendkívül szórakoztató, egyedi és a néha kicsit egyhangú felhozatalban újat bemutató játék lett, amit vétek lenne kihagyni a PS Plus előfizetőinek. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a PS5-ös változatot tölthetik le, ami így értelemszerűen csak a Sony új konzolján indul el.