A héten megérkeztek a hónap ajándék játékai a PS Plus előfizetői számára: a remek Titanfall 2 mellett a Monster Energy Supercross - The Official Videogame érhető el decemberben. Nézzük, mire számíthatnak azok, akik lecsapnak rá!

A motoros címek jellemzően nem számítanak a legkönnyebben emészthető darabok közé, hiszen általában jóval komolyabb az irányítás elsajátításához szükséges tanulási folyamat, mint az autóversenyek esetében. Ha azonban nem gyorsasági motorozásról van szó, hanem motokrosszról, akkor azért már könnyebb a helyzet - és a Monster Energy Supercross is egy olyan cím, amit mindenkinek nyugodtan lehet ajánlani, a kezdőktől a veteránokig egyaránt!

A Milestone csapata rengeteg licencelt versenyjátékot készített az elmúlt egy-másfél évtizedben, a minőség pedig erősen hullámzó volt. Ám a jó hír az, hogy a Sony most nagyon jó érzékkel választott, a Monster Energy Supercross ugyanis talán az eddigi legjobb, legminőségibb fejlesztése az olasz stúdiónak, amely a Supercross bajnokság 2017-es szezonját dolgozza fel.

A hivatalos licenc természetesen hivatalos tartalmakat is jelent, így megtalálható a játékban a 2017-es Supercross szezon összes pályája és kétkerekűje. Mint ahogy maguk a pilóták sem hiányoznak, a 250SX és a 450SX géposztály versenyzői is képviseltetik magukat a játékban. Valamennyi szabadságot azonban ezzel együtt is kínál a karrier mód, hiszen a gépeket és a "zsokékat" egyaránt testreszabhatjuk, a lehetőségek tárháza pedig elképesztően nagy.

Ha már testreszabhatóság: aki kellően kreatívnak érzi magát, az egy pályaszerkesztőben is kiélheti ilyen irányú vágyait, ahol olyan sárarénát építhetünk magunknak, amilyet csak szeretnénk. Sőt, jelen esetben a "magunknak" kitétel még csak meg sem állja a helyét, alkotásainkat ugyanis megoszthatjuk másokkal is, vagyis ha nem lenne elég a játékban található tartalom, akkor nyugodtan szemezgethetünk a felhasználók által kreált pályák közül is.

Egy szó mint száz: sárban és adrenalinban egészen biztosan nem lesz hiány. Mindez pedig igencsak látványos grafikával, valamint élvezetes irányítással és ezáltal szórakoztató versenyekkel párosul, úgyhogy aki eddig ódzkodott esetleg a műfajtól, az is próbálja ki bátran a Monster Energy Supercrosst, mert ha valami, hát ez a cím mindenképpen ideális belépő a motokrossz-versenyzés világába. Bőrszerkót és sisakot fel!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!