Tegnap váltak elérhetővé a decemberi PS Plus játékok, a felhozatal pedig igencsak adrenalindús: a supercross világát bemutató Monster Energy Supercross mellé ugyanis a Respawn 2016-os multis lövöldéje, a villámgyors mozgással és hatalmas óriásrobotokkal operáló Titanfall 2 is befért a csomagba. Lássuk is, miért érdemes kipróbálni az utóbbi játékot!

Újjáéledés

Bár a Respawn neve úgy istenigazából csak idén robbant be a köztudatba az Apex Legends és a Star Wars Jedi: Fallen Order kapcsán, a stúdiót magát még 2010-ben alapította Vince Zampella és Jason West, miután a Call of Duty 4: Modern Warfare és a Call of Duty: Modern Warfare 2 elkészítése után otthagyták a szintén általuk alapított Infinity Ward csapatát. Ilyen háttérrel egyáltalán nem meglepő, hogy a Respawn az FPS-ek mellett kötelezte el magát, és 2014-ben már elő is álltak az első játékukkal, a Titanfallal.

A kritikusok és a rajongók egyaránt dicsérték a programot pörgős játékmenete és a hatalmas robotokat az egyszerű gyalogsággal vegyítő meccsei miatt, azonban többen is kritizálták a Titanfallt a hagyományos egyjátékos kampány hiánya, illetve a konzolos verzió technikai állapota miatt. A Respawn pedig hallgatott a visszajelzésekre, és 2016-ban előálltak a folytatással, mely sokak szerint az adott év egyik legerősebb címe volt.

Alacsonyan szállnak a Titánok

A Titanfall 2 története az elődjéhez hasonlóan az űr mindentől távol eső, egyszerűen csak Határvidékként emlegetett szegletébe kalauzol el minket, ahol nagyban dúl a háború a Frontier Militia és az Interstellar Manufacturing Corporation (IMC) között. Mi a konfliktusba a milícia oldalán szállunk be, méghozzá egy fiatal, Jack Cooper nevű pilóta kadét bőrébe bújva. Első bevetésünk természetesen nem úgy sikerül, ahogy azt terveztük, így hamarosan egyedül maradunk messze az ellenséges vonalak mögött, és csak saját magunkra, valamint BT-7274 azonosítójú titánunkra számíthatunk, ha túl akarjuk élni az IMC ellenünk indított hajtóvadászatát.

A körülbelül 8 óra alatt végigjátszható kampányban felváltva irányíthatjuk Coopert és BT-t, és bár természetesen a küldetések javában az akción van a hangsúly, azért felemelő vagy épp szomorú pillanatokból sem lesz hiány. Az például, amikor hivatalosan is megkapjuk a pilóta rangot, amikor a szövetséges titánokkal együtt ostromoljuk meg az IMC bázisát, vagy amikor smart-pisztollyal a kézben, falról-falra ugrálva másodpercek alatt kipucolunk egy ellenséges támaszpontot, elég emlékezetes és hidegrázós jelenet tud lenni.

Csoportosan szép az élet

A kampányt nagyon eltalálták a Respawn fejlesztői, a multi pedig még ennél is jobb lett, noha ez nem feltétlen meglepetés az első Titanfall (illetve az Infinity Ward által szállított CoD-ok) ismeretében. A titánok brutális, nyers erejét a pilóták gyorsaságra és ügyességre épülő mozgáskészletével kombináló játékmód hihetetlenül pörgős összecsapásokat eredményez, ráadásul a pályán menetrendszerűen felbukkanó NPC ellenfeleknek hála annak is tuti lesz némi sikerélménye, aki most veti bele magát először a játékba.

A multi (sőt, az egész Titanfall-franchise) legfontosabb eleme a hatalmas robotokon túl a mozgásrendszer, mely gyakorlatilag a Respawn védjegyévé vált azóta. Pilótaként a titánok brutális tűzerejével nem igazán vehetjük fel a versenyt, így csakis mobilitásunkban bízhatunk, ha túl akarjuk élni ezeket az összecsapásokat, karakterünk pedig szerencsére hihetetlenül mozgékony fajta. Alapvetően a falonfutás – dupla ugrás – becsúszás szentháromsággal minden pilóta élhet, de ha igazán profik akarunk lenni, ezek mellett még kampóval odaránthatjuk magunkat épületekhez vagy más tárgyakhoz, hogy még nehezebb legyen minket eltalálni. Ráadásul mozgás közben a sebességünk és momentumunk is megmarad, így ha ügyesek vagyunk, kegyetlenül fel tudunk gyorsulni cikázás közben.

Kötelezően ajánlott

Mindent összevetve a Titanfall 2 egy nagyszerű, mai napig abszolút élvezhető játék, mely a szerencsétlen megjelenése (lényegében a Battlefield 1 és a Call of Duty: Infinite Warfare közé ékelték be) miatt nem lett túl sikeres annak idején, de ez ne tántorítson el senkit a kipróbálásától. Ha multiban nem is próbálkoznátok, az egyjátékos kampányra mindenképp megéri ránézni, hiszen az is egy nagyon erős része a Titanfall 2-nek, főleg, ha ajándékba van a program.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!