Ebben a hónapban is három játékot kapnak ingyen a PS Plus előfizetői. Cím szerint a Hell Let Loose-t, a PGA Tour 2K21-t és a Mortal Kombat X-et zsákolhatják be, most ez utóbbit ajánljuk figyelmetekben.

A Mortal Kombat X története – amely az előző rész végénél veszi kezdetét – egészen komoly időszakot, 25 évet ölel fel. A játékban ezt úgy jelenítik meg, hogy a fejezetek között ide-oda ugrálunk az időben, miközben az egyes etapok egy-egy karakterre fókuszálva mesélik el az eseményeket.

Ez azt is jelenti, hogy a hősök egy része, egész pontosan nyolc karakter teljesen új, míg a többiek régi ismerősök. Az újoncok közül Johnny Cage és Sonya Blade lányát, Cassie Cage-t és Jax Briggs lányát, Jacqui Briggset érdemes kiemelni, hiszen mindkét hölgy erősen támaszkodik a szülők harcstílusára. De érdemes megemlíteni Kung Lao unokatestvérét, az íjász Kung Jint, vagy Kenshi Takahashi fiát, Takedát, aki lézerkarddal aprítja fel ellenfeleit.

A karakter kiválasztásakor három stílus közül választhatunk. Ezek egészen eltérő extra képességeket, hosszabb kombókat vagy feltuningolt speciális támadásokat adnak hozzá a harcokhoz. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy kedvenced kiválasztásán felül még további lehetőségeid vannak arra, hogy adoptálódj az ellenségedhez.

A stílusoknak és az új karaktereknek hála az ember annak ellenére nem érzi a Mortal Kombat X-et bőrlehúzásnak, hogy a harcrendszer alapjai változatlanok maradtak, és ezúttal a minden eddiginél több kivégzést lehet elővarázsolni. Továbbá a játék megörökölte az Injustice-ből az interaktív pályákat, vagyis a háttérben lévő objektumokat felhasználva extra sebzéseket vihet be. Mindezt pedig megkoronázza a többjátékos mód.

Mindent összevetve a Mortal Kombat X egy remek kis verekedős játék, a zsáner és a franchise egyik legjobbja. És most minden PS Plus előfizető megszerezheti magának PS4-re, egészen november 1-ig.