Újabb hónappal rövidült 2021. Rohamosan közeledik a tél, az ünnepek és ez azt is jelenti, hogy a videojáték kiadások is felpörögne. Érkeznek az év nagy címjei, amikből már most, szeptemberre kijutott néhány. Lássuk, mivel tehettük könnyebbé az iskola első hónapját.

GHOST OF TSUSHIMA: LEGENDS (PS5, PS4)

A Ghost of Tsushima: Legends a tavaly megjelent Ghost of Tsushima többjátékos módjának önálló életre kelt változata. A program több frissítésen is átesett a megjelenése óta, legutóbb például a Survival mód kapott egy új pályát, sőt, holnap is érkezik egy új térkép. Úgyhogy, aki szeretne a japán mitológiára alapozott mókában részt venni többedmagával, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia a Ghost of Tsushima: Legendset.

LIFE IS STRANGE: TRUE COLORS (PS5, PS4)

  • Ár: 20 990 Ft / 23 990 Ft (Deluxe Edition) / 27 490 Ft (Ultimate Edition)
  • PS Store adatlap

A Before the Storm után újabb lehetőséget kapott a Deck Nine csapata arra, hogy maradandót alkosson a Life is Strange szérián belül. Az új epizód a True Colors lett, amelynek főszereplője Alex Chent, aki – a hagyományokhoz hűen – nincs híján a természetfeletti képességeknek. És természetesen a kalandok, amikbe belekeveredik, szintén teli vannak rejtélyekkel.

NBA 2K22 (PS5, PS4)

Ha ősz, akkor sportjátékok, így van ez már hosszú évek óta. És valószínűleg eljönne a világvége, ha a 2K kosárlabdás franchise-a kimaradna a szeptemberi felhozatalból: szóval ebben a hónapban menetrendszerűen megérkezett az NBA 2K22.

DEATHLOOP (PS5, PS4)

Az Arkane Studios a Dishonored-játékokkal és a Prey-jel sokak rajongását kivívta már, most pedig egy újabb izgalmas koncepcióval rukkoltak elő. A Deathloop főhőse ugyanis egy olyan bérgyilkos, aki egy időhurokból próbál kiszabadulni, miközben egy másik gyilkos rá vadászik. Ha meghal, minden kezdődik elölről.

DIABLO 2: RESURRECTED (PS5, PS4)

  • Ár: 13 490 Ft / 17 100 Ft (Prime Evil Upgrade) / 20 990 Ft (Prime Evil Collection)
  • PS Store adatlap

Nem lenne egyszerű dolgunk, ha ki kellene választanunk a Blizzard Entertainment történetének legnagyobb klasszikusát, az azonban egészen biztos, hogy a Diablo 2 ott lenne az élmezőnyben, amelyet most teljesen felújított formában élhetünk át újból a Resurrected kiadásnak köszönhetően.

DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT (PS5)

A PS4- és a PC-verzió után újabb kört fut a Sony és a Kojima Productions a Metal Gear szülőatyjának legújabb játékával, a Death Stranding Director's Cut pedig nemcsak a látvány tekintetében nyújt többet PS5-ön, hanem tartalmilag is kibővült az eredeti kiadáshoz képest.

KENA: BRIDGE OF SPIRITS (PS5, PS4)

Az Ember Lab kedves akció-kalandjátékában, a Kena: Bridge of Spiritsben az ifjú szellem-vezetőt, Kenát irányíthatjuk, aki mágikus képességeivel segít átjuttatni a lelkeket a túlvilágra. Veszélyekben és kihívásokban gazdag kalandjai során cuki társakat is szerez maga mellé a Rotok személyében, akik a harcok során is segítségére lehetnek.

LOST JUDGMENT (PS5, PS4)

  • Ár: 20 990 Ft / 23 990 Ft (Digital Deluxe) / 31 190 Ft (Digital Ultimate)
  • PS Store adatlap

A Yakuza-csapat 2018-as játéka, a Judgment kellően sikeresnek bizonyult ahhoz, hogy érkezzen a folytatás: ez volna a Lost Judgment, amelyben egy erőszakos bűntény kapcsán kezdhetünk nyomozásba, némi akcióval és lopakodással megfűszerezve.