A PS Plus-előfizetők természetesen októberben sem maradnak ingyenes játékok nélkül. Szokás szerint két ajándék cím tölthető egészen a hónap végéig: a Need for Speed: Payback és a Vampyr. Most az előbbiről olvashattok egy rövid ajánlót.

A Need for Speed több, mint két és fél évtizede zajló történetében voltak jobb és rosszabb játékok. A rajongók közül egyöntetű vélemény, hogy a 2003/2004-es Underground 1/2 , és (még) a 2005-ös Most Wanted volt a széria csúcsa. Sok-sok árkádos jellegű cím után a félszimulátoros Shift éles váltást jelentett, ami a játékosok felének bejött, a másik felének nem, aztán a 2010-es évek kezdetétől a sorozat szép lassan kezdett lecsúszni a lejtőn. A Payback 2017-ben jelent meg, és bár nem lett kirobbanó eladási siker, azért jó néhány pozitív élményt adott a sebesség megszállottjainak.

A Need for Speed: Payback nem kínál Nobel-díjas sztorit, de ezt nem is lehet elvárni egy ilyen játéktól: pont annyira lehet élvezni, amennyire az írók szerették volna. Tyler Fortune City lakója, aki összekap a helyi bűnbandával, de miután egy keveset dolgoznia kell, úgy dönt, hogy összetoborozza a régi haverokat, és megmutatja, hogy ki az igazi fenegyerek az utakon. Ebből a szempontból a Payback hasonlóságot mutat az immár kilencedik résznél tartó Halálos Iramban-filmsorozattal, hiszen mindkét címben fontos szerepet játszik a család.

A Need for Speed: Payback magán hordozza a sorozat összes jegyét: van egy nagyváros, teleszórva különbözö versenyekkel, kihívásokkal, tuningműhelyekkel, autókkal, és persze jó és rosszfiúkkal. A szereplők szerencsére nem személyiség nélküli üres bábuk, a főhős Tyler például meglepően kidolgozott jellemmel rendelkezik, a folyamatos beszólogatásaival pedig még azokat is megmosolyogtatja, akik egyébként utálják az ilyen jellegű szkripteket.

A Ghost Games alkotása megjelenésekor talán nem érte meg az érte kért árat, de most, a PS Plus keretében, ingyenes címként szinte kötelező, „must buy” ajánlattá válik. Nemcsak azoknak, akik a sorozatot elhagyták, hanem azoknak is, akik szeretnek száguldani: inkább a képernyőn tegyék ezt, mint a való életben. Bár a premierkor a Need for Speed: Payback nem volt tökéletes játék, amit a fejlesztők is észrevettek és javítottak, az elmúlt három évben nemesedett és finomodott a program, így érdemes kosárba rakni é letölteni, hiszen jó néhány gondtalan órát, szórakozást ad..