A PS Plus előfizetők ebben a hónapban is három játékot csaphatnak hozzá a könyvtárukhoz. Cím szerint a Days Gone-t, a Zombie Army 4-t PS4-re, és jelen cikkünk apropója, a mai nap megjelent Oddworld: Soulstont kizárólag PS5-re.

Az Abe’s Odyssey remake-je, a New ’n’ Tasty után újabb Oddworld-játékkal jelentkezett az Oddworld Inhabitants és a Frima Studios, méghozzá az Abe’s Exodus újragondolásával, az Oddworld: Soulstormmal.

A sztori természetesen a New 'n' Tasty folytatása lesz. Vagyis Abe felszabadította 300 mudokon társát, és eközben sikeresen eltett lába alól a RuptureFarmok fejét, a glukkon Molluckot. Egy apró pici probléma zavar csak bele az idillbe: se étel, se víz, se egy valamire való otthon. Szóval a mudokonok italba fojtják a bánatukat, ám az nem valami mezei pálinka, hanem egy olyan lötty, ami csakhamar veszélybe sodorja hirtelen jött szabadságukat.

Ez a Soustorm Brew, egy rendkívül addiktív és számos mellékhatással rendelkező ital, amit a mudokonok csontjából és könnyeiből főznek, ráadásul rajtuk is tesztelik az italt.

Szóval, Abe kénytelen újra a kezébe venni az irányítást, ugyanis botcsinálta hősünkre vár a feladat, hogy újra megmentse népét. Itt vesszük át mi az irányítást a randa kis mudokon felett. A feladatunk ezúttal 301 mudokon megmentése. Ám ehhez nem csak őket kell életben tartanunk, hanem Abe-et is. Márpedig az Oddworld sorozatra jellemzően az nem egyszerű feladat. Abe-re ugyanis mindenféle veszély less alattomos csapdák és fegyveres sligek képében.

Hogy ezeken túljussunk az eszünkre, leleményességünkre, seregnyi követőnkre, Abe képességeire és megannyi megalkotható tárgyra lesz szükségünk. És mindezt most ingyen megkaphatják a PS Plus előfizetők PS5-re a frissen megjelent Oddworld: Soulstormban.